Nokia anunta profit, datorita vanzarilor Lumia

Vineri, 11 Ianuarie 2013, ora 10:19
1674 citiri
Nokia anunta profit, datorita vanzarilor Lumia
Foto: Bloomberg

Nokia a anuntat, joi, ca a inregistrat profit in cadrul diviziei de telefoane mobile, in ultimul trimestru al anului trecut, dovedind ca parteneriatul cu Microsoft functioneaza foarte bine.

Financial Times scrie ca, in ultimele trei luni ale lui 2012, Nokia a vandut peste 4,4 smartphone-uri Lumia, fata de 2,9 milioane, in trimestrul precedent.

Actiunile Nokia au crescut dupa acest anunt, atingand cel mai inalt nivel din ultimele noua luni.

Insa compania nu a scapat de probleme, in conditiile in care nu a reusit sa se ridice la nivelul competitorilor sai. Comparativ, iPhone 5 de la Apple s-a vandut intr-un singur weekend in 5 milioane de exemplare, adica mai mult decat a reusit compania finlandeza cu Lumia intr-un trimestru intreg.

In plus, reprezentantii Nokia au avertizat ca primele trei luni din 2013 nu vor fi la fel de profitabile, din cauza competitiei acerbe si a lipsei interesului populatiei pentru telefoane, in aceasta parte a anului.

In consecinta, profitul marginal este estimat in jurul valorii de -2%, mai scrie FT.

Bloomberg anunta ca actiunile Nokia au crescut cu 18 la suta, pana la nivelul de 3,54 euro/titlu, la Bursa din Helsinki, dupa ce anul trecut au fost in continua scadere.

"Este dovada clara ca Nokia a facut progrese importante", a comentat Robert Jakobsen, analist la Jyske Bank A/S (JYSK), care recomanda cumpararea actiunilor Nokia.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#profit Nokia 2012, #vanzari Nokia Lumia , #profit