Nokia, in pierdere de 6 trimestre consecutiv

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 18:43
1880 citiri
Nokia, in pierdere de 6 trimestre consecutiv

Nokia a raportat cel de-al saselea trimestru consecutiv in care a inregistrat pierderi si scaderi considerabile ale rezervelor de lichiditati, indicand astfel cat de mult se bazeaza compania pe vanzarea puternica a noii linii de smartphone-uri, care urmeaza sa apara in noiembrie.

Compania finlandeza a inregistrat pierderi nete de 969 milioane de euro in trimestrul 3 din 2012, crestere considerabila fata de 68 milioane, in perioada similara a anului anterior, informeaza Wall Street Journal.

Lichiditatile companiei au scazut de la 4,2 miliarde de euro, in iunie, la 3,6 miliarde in septembrie.

Pierderile companiei - care era odata cel mai mare producator din segmentul de telefonie mobila, dupa volume, la nivel mondial - au crescut imediat ce Nokia a adoptat sistemul de operare produs de catre Microsoft pentru noua sa generatie de smartphone-uri.

Nokia se asteapta la inca 4 trimestre dificile. Oficialii companiei au declarat ca se asteapta la profituri "sub limita normalitatii" ca urmare a cresterilor de vanzari sezoniere, asta din cauza tranzitiei catre un nou tip de produse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#pierderi Nokia, #scaderi sezoniere nokia, #profit Nokia, #relansare nokia , #profit