Alte 4.000 de concedieri la Nokia

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 12:15
2273 citiri
Alte 4.000 de concedieri la Nokia
Foto:Arhiva Ziare.com

Nokia, cel mai mare producator global de telefoane mobile, va efectua 4.000 de concedieri la fabricile sale din Ungaria, Mexic si Finlanda, in scopul de a micsora perioada de livrare a produselor si de a fi mai aproape de furnizori.

Procesul de asamblare a dispozitivelor va fi transferat fabricilor din Asia, unde sunt localizati cei mai multi furnizori de componente, au declarat cei de la Nokia, potrivit Bloomberg.

Fabrica Salo, din Finlanda, construita in 1979, construieste actualmente smartphone-uri pentru pietele europene.

Directorul executiv Stephen Elop a dezvaluit strategia companiei in urma cu un an, anuntand ca Nokia va produce telefoane care vor opera pe Windows.

Fabrica de la Salo a fost crutata de prima runda de reduceri de personal.

Vanzarile de smartphone ale companiei au scazut cu 25% la 77,3 milioane de unitati anul trecut, clientii ocolind linia de telefoane Symbian.

Nokia, compania cu sediul in Espoo, Finlanda, a introdus pe piata telefoanele Lumia, care folosesc Windows Phone, cu sase saptamani inainte de finele anului trecut, declarand pe 26 ianuarie ca a vandut "peste un milion" de telefoane pana la acea data.

Nokia detine noua fabrici, inclusiv una in constructie in Hanoi.

Luna trecuta a vandut fabrica din Romania producatorului de echipamente electronice pentru bucatarie De'Longhi, spunand ca prefera productia de telefoane in fabrici mai apropiate de furnizori si pietele mai mari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#Nokia concedieri Ungaria Finlanda, #Nokia productie furnizori Asia, #Nokia se muta in Asia , #stiri Nokia