ANAF pune sechestru pe halele Nokia de la Jucu (Video)

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 10:30
5157 citiri
ANAF pune sechestru pe halele Nokia de la Jucu (Video)

Agentia Nationala de Administratie Fiscala (ANAF) a pus sechestru, vineri, pe halele companiei Nokia de la Jucu.

Masura a fost luata dupa mai multe controale facute la Nokia, in urma carora s-au descoperit incalcari ale legislatiei vamale.

Potrivit Realitatea TV, datoria catre ANAF se ridica la 10 milioane de dolari.

Sorin Blejnar, predintele ANAF, a confirmat instituirea masurilor asiguratorii. "Suma de 10 milioane de dolari a fost stabilita in urma unei anchete legate de schimbarea regimului de import. Controlul a inceput in 2009 si a fost finalizat zilele trecute. Astfel de masuri sunt luate cand exista pericolul ca debitorul sa-si instraineze sau sa-si risipeasca activele. Sechestrul asiguratoriu nu pericliteaza activitatea societatii", a precizat Blejnar, la Realitatea TV.

Oficialul a subliniat ca este o masura preventiva. "Ne asigura noua posibilitatea recuperarii debitului, in cazul in care societatea intentioneaza sa nu isi plateasca datoria catre statul roman", a adaugat Blejnar.

Ulterior, in cadrul unei declaratii de presa, Sorin Blejnar a precizat ca sechestrul asigurator a fost pus pe toate spatiile de depozitare, spatiile de productie, birouri, adica aproximativ 2,8 hectare de constructii.

Seful ANAF a explicat ce inseamna "incalcarea regulamentului vamal": "Au introdus in tara anumite componente, in regim de scutire de taxe vamale, spunand ca vor fi prelucrate, dupa care aceleasi componente au fost exportate, fara nici o interventie".

In plus, Blejnar a precizat ca "nu are nici o legatura sechestrul asigurator cu plata muncitorilor de la Nokia, activitatea fabricii nu este pusa in pericol".

Nokia a decis, la sfarsitul lunii septembrie, inchiderea fabricii de la Jucu, din judetul Cluj, la trei ani de la inaugurare. In urma acestei decizii, circa 2.200 de oameni isi vor pierde locurile de munca.

Citeste si:
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
Că românii sunt dezamăgiți, pe cine să mire? Că n-au încredere în potentați, pe cine să uimească? Fericită e, totuși, o țară cu magistrați gen Camelia Bogdan. Hidra o hărțuiește....
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor, că a fost o solicitare din partea acestora ca cetăţenii să aibă libertatea de a participa la slujbe...