ANAF pune sechestru pe halele Nokia de la Jucu (Video)

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 10:30
5519 citiri
ANAF pune sechestru pe halele Nokia de la Jucu (Video)
Foto: Arhiva

Agentia Nationala de Administratie Fiscala (ANAF) a pus sechestru, vineri, pe halele companiei Nokia de la Jucu.

Masura a fost luata dupa mai multe controale facute la Nokia, in urma carora s-au descoperit incalcari ale legislatiei vamale.

Potrivit Realitatea TV, datoria catre ANAF se ridica la 10 milioane de dolari.

Sorin Blejnar, predintele ANAF, a confirmat instituirea masurilor asiguratorii. "Suma de 10 milioane de dolari a fost stabilita in urma unei anchete legate de schimbarea regimului de import. Controlul a inceput in 2009 si a fost finalizat zilele trecute. Astfel de masuri sunt luate cand exista pericolul ca debitorul sa-si instraineze sau sa-si risipeasca activele. Sechestrul asiguratoriu nu pericliteaza activitatea societatii", a precizat Blejnar, la Realitatea TV.

Oficialul a subliniat ca este o masura preventiva. "Ne asigura noua posibilitatea recuperarii debitului, in cazul in care societatea intentioneaza sa nu isi plateasca datoria catre statul roman", a adaugat Blejnar.

Ulterior, in cadrul unei declaratii de presa, Sorin Blejnar a precizat ca sechestrul asigurator a fost pus pe toate spatiile de depozitare, spatiile de productie, birouri, adica aproximativ 2,8 hectare de constructii.

Seful ANAF a explicat ce inseamna "incalcarea regulamentului vamal": "Au introdus in tara anumite componente, in regim de scutire de taxe vamale, spunand ca vor fi prelucrate, dupa care aceleasi componente au fost exportate, fara nici o interventie".

In plus, Blejnar a precizat ca "nu are nici o legatura sechestrul asigurator cu plata muncitorilor de la Nokia, activitatea fabricii nu este pusa in pericol".

Nokia a decis, la sfarsitul lunii septembrie, inchiderea fabricii de la Jucu, din judetul Cluj, la trei ani de la inaugurare. In urma acestei decizii, circa 2.200 de oameni isi vor pierde locurile de munca.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#ANAF sechestru Nokia, #ANAF Nokia Jucu, #hale Nokia sechestru , #stiri Nokia