CEO la Nokia: Ne-am dat singuri foc

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 18:21
3108 citiri
CEO la Nokia: Ne-am dat singuri foc

Stehpen Elop, noul CEO la Nokia, este extrem de nemultumit de rezultatele companiei. Seful companiei a trimis o nota interna in care a descris Nokia ca o "platforma care arde" si a acuzat conducerea ca a lasat rivalii sa castige avantaj.

Zvonurile aparute recent, conform carora mai multe persoane din conducere isi vor pierde posturile, iar compania va avea o noua strategie, par sa fie adevarate. Engadget a publicat, miercuri o nota interna care ar fi fost trimisa de CEO angajatilor, in care critica dur activitatea conducerii.

"Primul iPhone a fost vandut in 2007, iar noi inca nu avem un produs care sa aiba atat de mult succes. Android a aparut acum doi ani, iar in urma cu doua saptamani ne-au depasit pe piata, ca vanzare de smartphone. Incredibil", scrie Elop, in nota sa.

Directorul Nokia le povesteste angajatilor sai o istorioara despre un om care lucra pe o platforma in Marea Nordului, iar aceasta a luat foc in urma unei explozii. Acesta a ales sa sara in apa inghetata a Marii Nordului, decat sa arda in incendiu.

"Si noi stam pe o platforma care arde si trebuie sa decidem cum ne vom schimba comportamentul. (...) S-a petrecut mai mult de o explozie: avem mai multe puncte fierbinti care alimenteaza incendiul din jur", le scrie Elop angajatilor, adaugand ca cel mai fierbinte punct este cel al rivalilor Apple si sistemul de operare Android.

Nokia va concedia mai multi directori, pentru rezultate slabe

Directorul companiei adauga ca s-a pierdut timp si ca Nokia "a ramas in urma", sistemul de operare Symbian pentru smartphone dovedind ca nu poate face fata competitiei din partea produselor din China, care au un pret redus si sunt extrem de rapide.

"Cred ca asta s-a intamplat din pricina atitudinii de la Nokia. Ne-am turnat gaz pe platforma care era deja in flacari. N-am avut lideri pentru a directiona compania in aceasta perioada. Au fost o serie de scapari. Nu am oferit inovatie destul de repede, nu colaboram intern. Nokia arde", mai scrie Elop.

Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toţi cei şase operatori de transport feroviar de călători care prestează servicii publice sunt integraţi şi activi în sistemul Ghişeul Unic dezvoltat de Autoritatea pentru Reformă...
România va colabora cu Coreea de Sud în sectorul energiei nucleare. Ce prevede documentul semnat în timpul vizitei lui Klaus Iohannis
România va colabora cu Coreea de Sud în sectorul energiei nucleare. Ce prevede documentul semnat în timpul vizitei lui Klaus Iohannis
România şi Coreea de Sud au semnat un Memorandum de Înţelegere privind cooperarea bilaterală în domeniul energiei nucleare, care vizează inclusiv îmbunătăţirea echipamentelor nucleare,...
#Nokia foc, #Nokia arde, #CEO Nokia, #Stephen Elop , #stiri Nokia