Cuvinte din DEX, de vanzare pe internet

Luni, 17 Martie 2008, ora 08:17
2259 citiri
Cuvinte din DEX, de vanzare pe internet

Evenimentul zilei (ziar, eveniment, stiri), Coca-Cola (racoritor), Adidas (adidasi), Nokia (telefon), Kiss Fm (radio, noutati, media) sau TVR (televiziune, vedete). Aceste institutii sunt acum proprietarele unor cuvinte-cheie ce reprezinta cel mai bine activitatea lor de baza si care la un simplu click redirectioneaza vizitatorul catre paginile web respective.

Acest lucru este posibil doar pe site-ul stapanulcuvintelor.ro, o comunitate on-line care se mareste de la o zi la alta cu cel putin 10 clienti, la numai o saptamana de la lansare, si care vinde cuvinte din DEX ca vehicule publicitare, anunta Evenimentul Zilei.

Potentialul de dezvoltare al site-ului, dar si sansa de promovare contra unei sume modice (5 euro cuvantul), a starnit deja interesul bloggerilor, jurnalistilor si companiilor pentru aceasta inedita forma de publicitate contextuala.

Initiativa versiunii romanesti a site-ului american www.thebigwordproject.com, aparut cu doar trei saptamani inainte, ii apartine lui Andrei Ionescu, un tanar de 27 de ani, pasionat de internet si design. El a adaptat continutul si s-a folosit de proiectul DEX on-line, care ofera posibilitatea alegerii cuvintelor dorite sau a sinonimelor acestora, cu ajutorul indexului A-Z.

Daca acestea nu au fost deja revendicate, un click te va duce la formularul de cumparare. Platesti on-line sau prin SMS (5 euro in retelele Vodafone si Orange) si, imediat ce primesti confirmarea, cuvantul devine activ si te redirectioneaza catre site-ul tau. Ionescu si-a facut reclama prin intermediul blogurilor celor care deja au cumparat cuvinte si prin exemplificarea concreta a procedurii, reusind sa atraga deja peste 80 de clienti.

Site-ul a starnit si controverse. Unii se intreaba daca nu cumva este vorba de o inselatorie. Proprietarul site-ului spune insa ca proiectul e de lunga durata, ca nu e de vanzare si ca ideea e "ca aceia care-l viziteaza vor spune si altora si vor scrie despre el pe site-urile personale sau in presa, ceea ce va genera trafic".

O alta problema a site-ului este ca acesta nu este securizat, putand aparea cazuri in care un cuvant sa fie ales special pentru a jigni o persoana sau o companie.

ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#Dex, #cuvinte, #vanzare, #Internet , #stiri Nokia