Dezvaluiri despre disparitia gigantului Nokia - ce planuieste Microsoft

Joi, 24 Aprilie 2014, ora 08:59
4561 citiri
Dezvaluiri despre disparitia gigantului Nokia - ce planuieste Microsoft
Foto: news.com.au

Celebra companie Nokia conducea candva piata telefoniei mobile, insa lucrurile s-au schimbat mult in ultima vreme. Dupa ce ea a fost cumparata de Microsoft, marca Nokia urmeaza sa dispara pentru totdeauna.

Definitivarea tranzactiei in valoare de 7,17 miliarde de dolari a fost facuta treptat, ultima etapa urmand a fi indeplinita in cursul acestei luni, scrie news.com.au.

Intr-o adresa catre furnizorii Nokia, Microsoft a tinut sa clarifice lucrurile.

Nokia mai trece de un hop: China da unda verde vanzarii catre Microsoft

Mai exact, compania americana mentioneaza faptul ca denumirea Nokia Corporation/Nokia Oyj va fi inlocuita cu Microsoft Mobile Oy. Astfel, viitorul nu ne va mai aduce telefoane mobile Nokia, ci unele Micosoft.

Producatorul finlandez a dominat mult timp piata de profil, fiind clasat si acum intre primele sapte companii din acest sector.

Nokia a pierdut mult teren cu insistenta asupra sistemului de operare Symbian, concurenta acaparand piata cu ajutorul celui Android, dezvoltat de Google. Totusi, Microsoft nu va schimba radical totul.

Furnizorii Nokia vor fi pastrati in continuare pentru a oferi piese destinate terminalelor produse sub noua marca. Ramane de vazut cat de mult va fi revitalizata compania sub noua denumire si daca va castiga din terenul pierdut.

#smartphone Nokia Microsoft, #smartphone sistem operare android, #smartphone Nokia , #stiri Nokia