Legendarul Nokia 3310 s-a relansat: Pe cine impresioneaza si pe cine lasa rece

Joi, 02 Martie 2017, ora 09:40
12268 citiri
Legendarul Nokia 3310 s-a relansat: Pe cine impresioneaza si pe cine lasa rece
Foto: Captura video YouTube

Weekendul trecut, la Mobile World Congress, in Barcelona, a fost relansat poate cel mai iubit model de telefon scos vreodata pe piata: Nokia 3310, parintele smartphone-ului. Primit cu aplauze de multi, acesta nu reuseste insa sa impresioneze pe toata lumea.

Daca nostalgicii s-au ingramadit sa-i vada noul ecran color, camera de 2 megapixeli, sa tina din nou in mana un telefon a carui baterie rezista 25 de zile, tinerii au ridicat din sprancene. Generatia care s-a nascut cu smartphone-ul in mana, conectata de cand se stie, nici nu-si poate imagina cum ar fi sa poarte la ea un astfel de telefon.

Euronews i-a propus unui adolescent de 15 ani din Madrid, Daniel Gonzalez, nascut in 2002, la numai 2 ani de la lansarea Nokia 3310, sa testeze modelul relansat. Tanarul, care de la varsta de 11 ani e blogger si a devenit in timp vedeta YouTube, afirma ca telefonul e "prea mic" pentru el si nu se descurca deloc cu butoanele aparatului.

Nu ar putea face in veci fotografiile pe care le realizeaza cu smartphone-ul sau, mai spune el. Dupa doua minute de butonat, e depasit de situatie: "Ma dau batut. Ma simt stangaci cu telefonul asta, serios!".

Si un reporter de la C.net a pus acelasi model la incercare, comparandu-l cu un smartphone actual, iPhone 7. In timp ce iPhone-ul permitea navigarea pe Twitter, Gmail, Instagram, singurele "aplicatii" de pe 3310 erau calendarul, calculatorul si alarma. Intr-o excursie in Barcelona, Nokia nu a fost de mare ajutor, neavand nici harti, nici GPS.

Insa la metrou, reporterul s-a jucat in voie Snake, invidiat de o parte dintre calatori. Iar cand a venit ora cinei si trebuia facuta rezervarea, a salvat situatia, din moment ce bateria smartphone-ului era descarcata de ceva vreme.

In final, de ce a fost relansat acest model? - ne-am putea intreba. Simplu, e un telefon de rezerva sau unul pe care il putem cumpara ieftin, cu numai 59 de euro, pentru a-l face cadou cuiva care nu e din generatia millennials.

Nokia relanseaza legendarul telefon 3310

Cel mai iubit model de Nokia se relanseaza. Cat va costa si cum va arata

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
#Nokia 3310 relansat, #Nokia 3310 plusuri minusuri, #Nokia 3310 pret, #Nokia 3310 baterie camera , #lansare