Microsoft si Nokia se aliaza pentru a tine piept Google

Miercuri, 12 August 2009, ora 13:05
1740 citiri
Microsoft si Nokia se aliaza pentru a tine piept Google

Microsoft si Nokia, adversari recunoscuti pe piata telefoanelor mobile, au semnat un acord prin care telefoanele Nokia vor fi echipate cu soft-ul Microsoft Office.

Acest parteneriat este unul strategic, pentru ca cele doua mari companii sa poata face fata concurentei tot mai acerbe, in special din partea Google.

Totodata, consumatorii folosesc din ce in ce mai mult telefoanele mobile inteligente pentru actiuni intreprinse in trecut doar cu ajutorul computerelor, punctul forte al Microsoft.

"Acesta pare a fi un caz de genul 'dusmanul dusmanului meu e prietenul meu'", a spus Rob Enderle, un analist tehnologic independent, citat de New York Times.

Alianta se asteapta sa fie anuntata miercuri. Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, se bate pe piata telefoanelor inteligente cu rivali precum iPhone-ul celor de la Apple, si cu BlackBerry - produs de Research in Motion.

Competitia este si mai mare acum, dupa aparitia telefoanelor ce utilizeaza platforma Android, dezvoltata de Google.

Nokia si Microsoft au fost, pana acum, rivali in privinta sistemelor de operare pentru telefoanele mobile. Nokia a adoptat SO-ul Symbian si a evitat Windows Mobile. Potrivit sursei citate, alianta Microsoft - Nokia se va rezuma pentru moment doar la Office.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Microsoft Office, #parteneriat Microsoft Nokia, #concurenta Google , #stiri Nokia