Nokia, pierderi uriase in primul trimestru. Ce planuri are compania?

Joi, 19 Aprilie 2012, ora 21:21
1379 citiri
Nokia, pierderi uriase in primul trimestru. Ce planuri are compania?
Foto: Arhiva

Nokia, cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, anul trecut, a inregistrat pierderi substantiale in primul trimestru al lui 2012.

Compania finlandeza a raportat, joi, pierderi operationale pentru primele trei luni ale anului de 1,34 de miliarde de euro, comparativ cu un profit de 439 de milioane de euro, depasind considerabil estimarile analistilor care anticipau pierderi de 731 de milioane de euro, relateaza The Wall Street Journal.

Totodata, pierderile nete s-au ridicat la 929 de milioane de euro fata de un profit net de 344 de milioane de euro inregistrat in perioada similara din 2011.

"Trecem printr-o tranzitie importanta intr-o industrie care continua sa se dezvolte si sa se schimbe cu rapiditate. In ultimii ani am facut progrese cu noua noastra strategie, dar am intampinat o concurenta mai dura decat ne-am asteptat", a spus directorul executiv la Nokia, Stephen Elop.

Nokia a avertizat anul trecut ca intensa competitia de pe pietele in curs de dezvoltare ii vor afecta rezultatele in prima jumatate a anului, in contextul in care compania desfasoara un proces important de reviziuire a strategiei Nokia abandoneaza sistemul de operare Symbian, considerat demodat, in favoarea unui parteneriat cu Microsoft pentru noul software Windows Phone.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Nokia pierderi, #Nokia Microsoft , #stiri Nokia