Nokia, retrogradata de Moody's in categoria "junk" (Video)

Vineri, 15 Iunie 2012, ora 18:26
1455 citiri
Nokia, retrogradata de Moody's in categoria "junk" (Video)
Foto: Arhiva

Agentia de evaluare financiara Moody's a retrogradat vineri ratingul Nokia cu o trepta, la nivelul "Ba1", cel mai ridicat din categoria "junk" nerecomandata investitiilor, cu persepectiva negativa, ca urmare a pierderilor in crestere ale producatorului finlandez de telefoane mobile.

"Planul de restructurare al Nokia subliniaza presiunile asupra profiturilor si un consum de capital care depasesc estimarile noastre precedente", a declarat Wolfgang Draack, vicepresedinte la Moody's, potrivit Bloomberg.

Directorul executiv al Nokia, Stephen Elop, a anuntat un plan de restructurare care presupune desfiintarea a pana la 10.000 de locuri de munca. Compania anticipeaza ca va inregistra iesiri de capital de 1,25 miliarde de euro ca urmare a masurilor de restructurare, incepand cu al doilea trimestru si pana la sfarsitul lui 2013.

De asemenea, Standard&Poor's si Fitch au redus in aprilie ratingul Nokia la nivelul "BB+", cel mai ridicat din categoria nerecomandata investitiilor, cu perspectiva negativa.

Potrivit agentiei Fitch, Nokia "nu mai are timp" si trebuie sa reduca iesirile de capital, in caz contrar ratingul sau urmand sa fie din nou retrogradat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#Moody s rating Nokia, #retrogradare rating Nokia , #stiri Nokia