Nokia va folosi tehnologia Silverlight a Microsoft

Marti, 04 Martie 2008, ora 10:56
1629 citiri
Nokia va folosi tehnologia Silverlight a Microsoft

Grupul finlandez Nokia a anuntat marti ca va adauga tehnologia Silverlight a Microsoft, privind fisierele video, pe milioane de telefoane proprii, acesta fiind cel mai recent acord semnat de cei doi giganti ai tehnologiei globale, informeaza Reuters.

Cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, Nokia, a precizat ca tehnologia Silverlight va fi disponibila pentru platforma de operare S60, folosita de telefoanele mai avansate, urmand apoi a fi disponibila si pentru platforma S40, utilizata de telefoanele mai ieftine produse de Nokia.

Aplicatiile platformei S60, construita de baza sistemului de operare Symbian, sunt folosite intr-o mare masura de linia de produse Nokia, dar si de telefoanele mobile produse de LG Electronics si Samsung Electronics.

Platforma S60 este utilizata de aproape jumatate dintre telefoanele mobile avansate din lume (aproximativ 150 de milioane terminale mobile). Cel mai apropiat rival al acestei platforme este Windows Mobile, produs chiar de Microsoft, care detine doar 10% din piata.

In 2005, cele doua companii au semnat primul acord de cooperare, privind utilizarea aplicatiei Windows Media Player pe telefoanele Nokia, dand nastere la speculatii, avand in vedere ca cele doua grupuri sunt concurente pe piata aplicatiilor pentru telefoanele mobile.

Intr-o perioada in care preturile la telefoanele mobile scad, vanzatorii de telefoane cauta noi surse de venit din diviziile de software, iar Microsoft cauta sa se extinda pe piata aplicatiilor pentru telefoane mobile.

In 2007, Nokia a inceput sa utilizeze tehnologia de protectie PlayReady produsa de Microsoft si a adaugat acces la serviciile Windows Live de pe intermediul telefoanelor proprii.

Silverlight este un rival al tehnologiei Flash dezvoltata de catre Adobe Systems.

"Vom sprijini in continuare tehologia Flash, precum si alte tehnologii", a declarat purtatorul de cuvant al Nokia, Mark Durrant.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
Microsoft se pregătește să prezinte noi funcții de inteligență artificială
Microsoft se pregătește să prezinte noi funcții de inteligență artificială
Microsoft se pregătește să prezinte noi capabilități de inteligență artificială la conferința anuală Microsoft Build, programată între 21 și 23 mai. Evenimentul va marca un moment...
#Nokia, #platforma flash, #Microsoft , #stiri Nokia