Cum să te odihnești în nopțile caniculare dacă nu ai aer condiționat

Marti, 09 Iulie 2024, ora 21:00
4016 citiri
Cum să te odihnești în nopțile caniculare dacă nu ai aer condiționat
FOTO: freepik.com

Nopțile caniculare de vară sunt unele dintre cele mai dificile de peste an. Căldura imensă ne face să ne zvârcolim de pe o parte pe alta în încercarea de a găsi un loc mai răcoros și de a scăpa de căldura sufocantă.

Pentru cei care nu au un aparat de aer condiționat, aceste nopți sunt unele dintre cele mai dificile. Tocmai de aceea am pregătit câteva sfaturi care te vor ajuta să dormi mai bine pe caniculă.

Cum să dormi bine în nopțile caniculare

Nopțile caniculare pot deveni mai ușor de suportat dacă apelezi la sfaturile oferite de James Wilson în "The Sleep Geek". Iată care sunt acestea:

Când soarele ajunge la fereastră, trage jaluzelele, perdelele și draperiile pentru a împiedica razele să pătrundă în încăpere. Făcând acest lucru vei evita supraîncălzirea încăperii în timpul zilei, ceea ce va duce la camere mai răcoroase în timpul nopții.

Aerisește casa foarte bine dimineața devreme și seara după apus, când temperaturile scad. Lasă toate ferestrele deschise pentru a te asigura că aerul circulă în voie. Camera trebuie să fie bine oxigenată pentru a te putea odihni.

Dacă nu dormi singur în pat, asigură-te că există două cearșafuri sau pături cu care să vă înveliți.

Înainte de culcare, fă un duș călduț, care să te ajute să te răcorești înainte de a te băga la somn. Atenție, dușul trebuie să fie ușor răcoritor, nu rece, deoarece dacă apa este prea rece riști să-ți treacă senzația de somn.

Greșeala pe care să NU o faci pe caniculă

Există și câteva lucruri de care trebuie să ne ferim, susține James Wilson, deoarece pe lângă faptul că sunt nesănătoase, nu sunt deloc utile.

"In fiecare an văd o multitudine de sfaturi despre cum să pui diverse obiecte în congelator - plapuma, lenjeria de pat, perna sau o pungă de orez pe care să o pui în pat cu tine. Această abordare nu funcționează din două motive. În primul rând, frigul extrem vă va trezi, vă va pune corpul în șoc, vă va împiedica să vă relaxați, ceea ce înseamnă că nu veți fi în starea potrivită pentru somn, iar în al doilea rând, va lăsa o mare mizerie în patul dumneavoastră, ceea ce nu este deloc plăcut.", povestește James Wilson, potrivit dcbusiness.ro.

Bucureștiul, sub asaltul temperaturilor extreme. Cum protejează STB călătorii de canicula din weekend
Bucureștiul, sub asaltul temperaturilor extreme. Cum protejează STB călătorii de canicula din weekend
Codul roşu de caniculă din weekend a pus autoritățile în alertă. Primăria Municipiului Bucureşti a anunțat vineri, 12 iulie, că STB va scoate pe traseu preponderent mijloace de transport...
Cât va mai dura canicula în România. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Cât va mai dura canicula în România. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Nici nu am trecut de codul roșu de caniculă, iar ANM ne avertizează că nici după acesta nu va fi mai răcoare. Din contră, în unele regiuni vor lipsi și ploile, nu doar că temperaturile nu...
#nopti caniculare, #aer conditionat, #canicula , #stiri sanatate
  1. 7 motive pentru care te ciupesc țânțarii mai mult decât pe alții
  2. Remedii naturale care te ajută să scapi de punctele negre
  3. eTELEDOC, spitalul virtual de care trebuie să știe toți românii
  4. FlorideLux.ro: livrare flori la domiciliu în București și în întreaga țară
  5. Cum transformi mersul pe jos într-o rutină extrem de sănătoasă
  6. Soluțiile „de avarie” ale românilor, speriați de prețurile din Grecia. „Avem 2 lăzi frigorifice / 20 euro de persoană pentru tot”
  7. UNTOLD 2024. Lista completă a artiștilor și DJ-ilor care vor urca pe cele opt scene ale ediției din acest an
  8. Horoscop zilnic. Vineri, 12 iulie. Zodia care va recupera niște bani
  9. Bancul zilei: Ce face Alinuța în caz de incendiu
  10. Semnal de alarmă. Opriți o plăcere mortală: Cancerul a atins un nivel record din această cauză