ALDE vrea schimbari in Guvern, dar anunta ca nu va ceda niciun minister

Marti, 09 Ianuarie 2018, ora 11:53
2373 citiri
ALDE vrea schimbari in Guvern, dar anunta ca nu va ceda niciun minister
Foto: Facebook/Norica Nicolai

Presedintele Consiliului National ALDE, Norica Nicolai, a declarat ca, in opinia sa, este nevoie de "o regandire a formulei de administrare a Guvernului", atragand atentia ca exista "ministere pe care practic populatia nu le cunoaste".

Ea spune insa ca ALDE nu este dispusa sa cedeze vreun minister, in cazul unei restructurari a Guvernului.

"De principiu, cred ca si o remaniere este necesara, pentru ca este nevoie de evaluarea performantei ministrilor, dar in raport de analiza ultimilor ani de guvernare, a ultimului an de guvernare, cred ca se poate si o regandire a formulei guvernamentale, a numarului de ministere, a eficientei acestora, poate unele ministere ar putea fi agentii", a declarat Norica Nicolai, la RFI.

Ea a spus ca sunt ministere pe care practic populatia nu le cunoaste, fie ca nu au reusit sa-si organizeze eficient comunicarea in situatia in care au realizat o serie de politici publice, fie ca aceste politici publice nu au fost realizate si treneaza. "Oricum, este dupa parerea mea nevoie de o regandire a formulei de administrare a Guvernului", a afirmat europarlamentarul Norica Nicolai.

Intrebata daca ALDE este dispusa sa cedeze vreun minister, in caz de restructurare a Guvernului, Norica Nicolai a raspuns: "Nu, in nici un caz, pentru ca ministerele noastre functioneaza, sunt ministere care traditional s-au regasit in formulele guvernamentale romanesti, Externele, Mediul, Energia, care este foarte importanta in contextul actual, Relatia cu Parlamentul este un dat, orice Guvern are nevoie de o relatie cu Parlamentul (...). Noi nu avem nici un motiv sa ne reprosam activitatea ministrilor nostri, o consideram eficienta si cred ca cele patru ministere pe care le gestioneaza ALDE trebuie sa se regaseasca in orice formula de restructurare guvernamentala".

De asemenea, intrebata daca ALDE intentioneaza sa inlocuiasca vreunul dintre ministri, ea a spus ca in momentul de fata nu. "Activitatea ministrilor nostri am considerat-o eficienta. Sigur, o sa avem si noi o analiza cu privire la ministri, la secretarii de stat, dar in momentul de fata, cel putin in ceea ce priveste ministerele, nu avem nici un motiv sa propunem vreo inlocuire", a adaugat presedintele Consiliului National ALDE.

Citeste si Restructurarea Guvernului se amana, dar Tudose nu renunta la idee. Ce s-a decis, totusi, in CEx

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Norica Nicolai ALDE ministere, #Norica Nicolai ALDE, #restructurare Guvern , #europarlamentar
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Hopaaa, apare si sorica nicolai :) ce au toti astia cu PORKUL?