Alegeri europarlamentare 2014: Norica Nicolai, liderul listei PNL si al delegatiei din PE

Vineri, 18 Aprilie 2014, ora 11:08
2635 citiri
Alegeri europarlamentare 2014: Norica Nicolai, liderul listei PNL si al delegatiei din PE

Europarlamentarul liberal Norica Nicolai ocupa prima pozitie a listei PNL pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

In varsta de 56 de ani, Norica Nicolai candideaza pentru un al doilea mandat de eurodeputat. Actualmente ea este totodata liderul actualei delegatii a PNL in Paralamentul European.

Europarlamentare 2014: De unde avem de ales pe 25 mai - Iata candidatii

Fost senator in doua randuri si respinsa de Basescu pentru Ministerul Justitiei

Norica Nicolai a fost, in perioada 2000-2008, de doua ori senator in Parlamentul Romaniei, in primul mandat fiind chiar lider al grupului liberalilor din Senat.

De asemenea, a fost si vicepresedinte al Senatului si presedinte al comisiei juridice.

In luna decembrie 2007, a fost desemnata de premierul liberal de atunci, Calin Popescu Tariceanu, pentru functia de ministru al Justitiei, in locul lui Tudor Chiuariu, insa presedintele Traian Basescu a refuzat nominalizarea. Astfel, intre 15 ianuarie si 29 februarie 2008, ministru interimar al Justitiei a fost Teodor Melescanu, dupa care functia a fost preluata de Catalin Predoiu.

Norica Nicolai este totodata vicepresedinte executiv al PNL, cu atributii in domeniul afacerilor europene.

PNL a depus listele pentru europarlamentare - Antonescu: Speram la reprezentari demne in Europa (Video)

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, la lansarea candidatilor, ca tinta partidului sau este un scor de circa 25 la suta, ceea ce ar insemna 7-8 mandate de europarlamentari. De asemenea, a anuntat ca isi va da demisia daca partidul sau nu va obtine cel putin 20 la suta la alegerile europene. Norica Nicolai a spus insa ca liderul liberal "nu va avea niciun motiv sa-si dea demisia", deoarece pragul se poate considera deja depasit. Mai mult, ea a declarat ca PNL ar putea fi surpriza acestor alegeri, preconizand ca formatiunea va obtine un scor foarte bun.

Antonescu, linistit de colegi: Nu va avea de ce sa isi dea demisia

Activitatea in Parlamentul European, in cifre

Eurodeputatul are 318 activitati in Parlamentul European, potrivit MEPranking.eu, in actuala legislatura. Ea are 113 luari de cuvant in plenul Parlamentului, precum si 29 de intrebari parlamentare.

De asemenea, are doua rapoarte in calitate de raportor - unul din ianuarie 2014, despre femeile migrante fara acte de identitate din Uniunea Europeana, si un altul despre situatia femeilor in razboi, depus in luna noiembrie 2011, ambele in Comisia pentru drepturile femeii si egalitatea de gen.

In plus, mai are 15 rapoarte in calitate de raportor alternativ - 10 in Comisia pentru afaceri externe si 5 in Comisia pentru drepturile femeii si egalitatea de gen. Mai mult de jumatate dintre aceste rapoarte, adica 8, au fost depuse in anul 2013. Cu un total de 17 rapoarte, Norica Nicolai ocupa locul 4 din acest punct de vedere, in randul europarlamentarilor romani.

PNL a finalizat lista la europarlamentare - vezi cine se afla pe primele locuri (Video)

Vicepresedintele PNL are o prezenta de 89 la suta la sedintele din Parlamentul European, cea mai mare din randul grupului liberalilor romani, insa a 13-a a delegatiei Romaniei la Bruxelles.

Totodata, in cadrul Parlamentului European, este vicepresedinte in Subcomisia pentru securitate si aparare, precum si membru in Comisia pentru afaceri externe, Comisia pentru drepturile femeii si egalitatea de gen si in Delegatia la Comisia parlamentara de cooperare UE-Rusia.

In plus, este si membru supleant in Comisia pentru petitii si in Delegatia la Adunarea Parlamentara Paritara ACP-UE.

Problemele noului Cod Penal: Monica Macovei vs. Norica Nicolai. Plus explicatii de la Predoiu

Alegerile europarlamentare au loc pe 25 mai, iar Romania va trimite in Parlamentul European 32 de eurodeputati, cu unul mai putin decat in actuala legislatura, dupa aderarea Croatiei la Uniunea Europeana, in iulie 2013.

F.N.

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...