Norica Nicolai (ALDE), mesaj catre sefii ALDE european si PPE: M-am saturat de dublul vostru standard!

Marti, 02 Aprilie 2019, ora 19:40
13435 citiri
Norica Nicolai (ALDE), mesaj catre sefii ALDE european si PPE: M-am saturat de dublul vostru standard!
Foto: Facebook Norica Nicolai

Eurodeputatul ALDE Norica Nicolai a transmis un mesaj liderul ALDE european, Guy Verhofstadt si liderului grupului parlamentar al PPE, Manfred Weber, spunandu-le acestora ca s-a saturat de dublul lor standard si de faptul ca "isi permit sa dea ordine sistemului de justitie din Romania".

"Am un mesaj pentru Guy Verhofstadt si Manfred Weber, politicieni pe care credeam ca-i cunosc, care isi permit sa dea ordine sistemului de justitie din Romania si cer suspendarea legilor din tara noastra doar pentru ca ei sa-si bifeze proiectul politic de a o pune pe Laura Codruta Kovesi in fruntea EPPO", a scris Norica Nicolai, marti, pe Facebook.

Ea a adaugat ca cei doi oficiali europeni cer in permanenta Romaniei sa aiba o justitie independenta, insa vor o Uniune Europeana doar a lor, "cei care si-au facut un scop in viata din a-i umili pe ceilalti".

"Destul! M-am saturat de dublul vostru standard, m-am saturat de faptul ca ne cereti permanent o justitie independenta, dar ne dati ordine de la Bruxelles pentru ca cei care va servesc interesele sa fie exonerati de raspundere. Lucrul acesta explica de ce unii au ales sa paraseasca UE, iar altii sa o conteste. Intr-o Uniune Europeana care presupune ca respecta statul de drept si propriii cetateni, nu au ce cauta astfel de comportamente hegemonice care dauneaza intregului proiect european. Am inteles clar ca voi sunteti cei care vreti o alta Uniune Europeana, doar a voastra, a celor care si-au facut un scop in viata din a-i umili pe ceilalti. Nu asta este Uniunea Europeana la care noi am aderat si care ni s-a promis, ea este o Uniune a respectului, a solidaritatii, a egalitatii dintre cetateni si statele membre.

Sper ca urmatorul Parlament European sa nu va mai gaseasca in pozitii din care sa va manifestati in acest mod fata de Europa deoarece voi sunteti cei care faceti cele mai mari deservicii acestui proiect!", a conchis eurodeputatul ALDE.

Reactia Noricai Nicolai vine in contextul criticilor lui Guy Verhofstadt, care la inceputul lunii ianuarie spunea ca, in cazul in care partidul condus de Calin Popescu Tariceanu sustine aplicarea in totalitate a recomandarilor Comisiei de la Venetia in privinta legilor justitiei si ONG-urilor va avea "un loc binemeritat in interiorul familiei ALDE, daca nu, nu".

De asemenea, Manfred Weber, candidatul Partidului Popular European (PPE) pentru functia de presedinte al Comisiei Europene, a exprimat, vinerea trecuta, preocupare in legatura cu procedurile care o vizeaza pe Laura Codruta Kovesi, avertizand ca ar putea cere o dezbatere in viitoarea legislatura a Parlamentului European.

Pe 27 martie a avut loc a doua runda negocieri intre Parlamentul European si Consiliul UE pentru desemnarea procurorului-sef european, functie pentru care candideaza si Laura Codruta Kovesi, care insa nu s-a finalizat cu o concluzie. Mai urmeaza doua runde de negocieri intre echipa PE si Consiliu, pe 4 si 10 aprilie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Norica Nicolai mesaj sef ALDE PPE , #europarlamentar