Norica Nicolai nu pleaca din PNL, dar s-a inscris in ALDE: Imi asum riscul unei excluderi din partid

Marti, 08 Iulie 2014, ora 19:48
3889 citiri
Norica Nicolai nu pleaca din PNL, dar s-a inscris in ALDE: Imi asum riscul unei excluderi din partid

Eurodeputatul PNL Norica Nicolai s-a inscris, marti, in grupul ALDE (Alianta Democratilor si Liberalilor pentru Europa) din Parlamentul European.

Inscrierea a avut loc in cadrul unei sedinte a grupului ALDE, desfasurata la sediul din Bruxelles al legislativului european. Nicolai si-a anuntat, de altfel, aceasta intentie la Congresul PNL care avut loc in luna iunie, precizand ca nu va demisiona din Partidul National Liberal.

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a declarat marti, la Bruxelles, ca va ramane liberala orice s-ar intampla si isi va asuma orice risc in interiorul partidului, precizand ca a revenit, de fapt, in grupul ALDE din care, din punct de vedere juridic, a facut parte cinci ani si in numele caruia PNL a obtinut 15% din voturile electoratului roman la alegerile europarlamentare din mai.

Liberalii sunt primiti in PPE abia la toamna - Norica Nicolai: Antonescu ne-a indus in eroare

"Cred ca pentru un om politic este onorant sa-si urmeze drumul pe care electoratul i l-a dat, si mai putin oportunismul si un gen de comportament politic care n-are cu nimic de-a face cu voturile cetatenilor. Am ales aceasta cale cu toate riscurile in PNL si o voi urma, voi ramane liberala pana la capat.

Si imi pare rau ca PNL, un partid de traditie, de istorie, si un partid care a marcat Romania in acesti 23 de ani, n-a crezut de cuviinta ca este normal intr-o democratie europeana sa urmezi votul electoratului si mai putin interesele legitime sau nu ale unor lideri politici", a declarat Norica Nicolai in Parlamentul European, dupa sedinta grupului ALDE la care s-a inscris in acest grup.

"Imi asum riscul unei eventuale excluderi din partid"

Ea a adaugat ca se va astepta la orice in Romania si a subliniat ca va ramane liberala, "indiferent ce s-ar intampla". "Imi asum riscul unei eventuale excluderi din partid", a precizat ulterior Norica Nicolai.

Norica Nicolai: Inca nu avem capacitatea de a ne comporta ca niste europeni

"Si cred ca acest lucru este mai important pentru mine. Mi-am asumat acest lucru si l-am declarat public la congresul PNL la care am cerut partidului sa dea un vot pentru ramanerea in ALDE. Din pacate, interesele unor lideri politici din partid n-au avut nimic de-a face cu optiunea doctrinara a PNL. As fi asteptat la acel congres ca cineva sa spuna de ce doctrina crestin democrata, crestin sociala, conservatorismul, sunt optiuni pentru PNL.

Unii n-au vrut, altii n-au putut, foarte multi sunt convinsa ca nu stiau, dar stiau un lucru - ca trebuie intotdeauna sa te atasezi celui mai puternic. Cred ca acest tip de comportament trebuie sa dispara din politica romaneasca, trebuie sa te atasezi grupului din care faci parte ca viziune si ca suport", a argumentat eurodeputata PNL.

Noria Nicolai va activa deocamdata in comisia pentru afaceri economice si monetare, ECON, si in comisia de pescuit ale Parlamentului European si va continua sa lucreze pe teme referitoare la Caucaz sau Asia Centrala.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Norica Nicolai inscris ALDE, #Norica Nicolai PNL PPE ALDE, #Norica Nicolai europarlamentar PNL , #europarlamentar