Norica Nicolai: Putem salva Moldova doar fara Transnistria - Ucraina se destrama, nu are alt destin

Luni, 31 Martie 2014, ora 13:26
8619 citiri
Norica Nicolai: Putem salva Moldova doar fara Transnistria - Ucraina se destrama, nu are alt destin

Europarlamentarul Norica Nicolai a declarat ca Rusia intentioneaza sa ajunga cu granitele la Dunare si ca Romania are munitie doar pentru 8 ore de razboi.

Totodata, europarlamentarul liberal a spus, in cadrul unei conferinte desfasurate la Suceava, ca Republica Moldova poate fi salvata doar fara Transnistria si ca soarta Ucrainei este sa se destrame, transmite Adevarul.

Ce lovituri va suferi Rusia dupa anexarea Crimeii

"La un atac asupra unui stat al Uniunii Europene nimeni nu poate reactiona. Sunt state care pot sa-si foloseasca armatele timp de patru-cinci ore. Sunt state care pot rezista o luna, dar sunt foarte departe de frontiera estica", a declarat Norica Nicolai, adaugand ca tara noastra nu are munitie pentru mai mult de 8 ore de razboi.

De asemenea, europarlamentarul PNL a spus ca nu exista dubiu ca Rusia isi va lua fostele teritorii inapoi, la fel cum a facut in cazul Crimeii.

D.Dobrincu, despre Ucraina: S-au schimbat regulile jocului. Romania a avut o sansa istorica

"Marea problema va fi ce se va intampla pe frontiera noastra. Probabil ca dupa Crimeea urmeaza Transnistria. Daca vrem sa salvam Moldova, trebuie sa o salvam fara Transnistria. Moldova nu poate face fata, in acest moment, unuiu conflict direct cu Rusia. Dupa destramarea URSS, Rusia si-a creat o perdea de conflicte inghetate, pe care sa-si permita sa le dezghete cand doreste si cand considera ca este puternica.

Acum Rusia se simte puternica si isi realizeaza vocatia imperiala. Marea problema pentru Romania va fi atunci cand Rusia va face primul pas spre gurile Dunarii. Atunci exista riscul sa avem frontiera comuna cu Rusia. Acest lucru cred ca se va intampla", a mai spu Norica Nicolai, prezenta la conferinta a organizatiei judetene Suceava a femeilor liberale.

Presedintele Ucrainei: Rusia forteaza un conflict armat, vrea sa anexeze Crimeea

La sfarsitul lunii februarie, dupa caderea Guvernului de la Kiev si instalarea opozitiei la putere, Rusia a ocupat militar Crimeea, regiune autonoma ucraineana. Ulterior, parlamentul pro-rus din Crimeea a devansat reverendumul privind statului regiunii, care urma sa aiba loc in luna mai.

Populatia majoritar rusofona din Peninsula a votat pentru alipirea Crimeii la Rusia, regiunea a facut deja trecerea la sistemul rusesc, in pofida numeroaselor critici internationale si a nerecurecunoasterii referendumului de catre puterea de la Kiev.

#Norica Nicolai Romania munitie Razboi, #Norica Nicolai Ucraina Rusia Crimeea, #Norica Nicolai Moldova teritorii Rusia , #europarlamentar