Codul Muncii, "o forma de sclavie moderna", crede Norica Nicolai

Luni, 28 Februarie 2011, ora 15:15
1877 citiri
Codul Muncii, "o forma de sclavie moderna", crede Norica Nicolai
Foto: Arhiva

Noul Cod al Muncii introduce o formula de "sclavie moderna", ce contravine normelor europene, crede vicepresedintele PNL, Norica Nicolai. Europarlamentarul liberal spera ca viitoarea motiune de cenzura a Opozitiei sa fie votata si de parlamentari din sfera Puterii.

Codul Muncii in varianta Guvernului "face din angajat un personaj marginal, care nu poate fi decat exploatat in beneficiul angajatorului", a declarat, luni, Norica Nicolai la RFI.

"Va trebui cei care sunt in Parlament, indiferent de partidul politic, sa inteleaga ca o formula noua de sclavie moderna, pe care acest Cod al Muncii o introduce este contrara nu numai intereselor romanilor, dar si Uniunii Europene, pentru ca acquis-ul comunitar in materie sociala privilegiaza clar, intr-un regim echilibrat si drepturile angajatului si drepturile angajatorului. Or acest Cod face din angajat un personaj marginal, care nu poate fi decat exploatat in beneficiul angajatorului", spune vice-presedintele PNL.

Codul Muncii a fost adoptat de Guvern (Video)

Europarlamentarul liberal spera ca motiunea de cenzura pe care o va depune Opozitia, dupa ce Guvernul isi asuma raspunderea pe Codul Muncii sa primeasca voturi si de la parlamentarii Puterii.

"Voturi pentru motiunea de cenzura ar putea veni din toate partidele din coalitia de guvernamant, inclusiv din cadrul minoritatilor, pentru ca am convingerea ca parlamentarii vor sti sa reprezinte interesul celor care i-au votat, daca mai doresc un nou mandat si mai putin interesul partidelor politice sau ale altor grupuri pe care le reprezinta", declara Norica Nicolai.

Citeste mai multe despre Codul Muncii, o forma de "sclavie moderna" pe RFI.

#Norica Nicolai codul muncii, #Codul Muncii Guvern , #PNL