Nicolai: Basescu nu poate emite public judecati de valoare

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 16:06
1951 citiri
Nicolai: Basescu nu poate emite public judecati de valoare
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PNL Norica Nicolai a declarat, vineri, ca atributiile constitutionale ale sefului statului nu ii permit lui Traian Basescu sa emita public judecati de valoare cu privire la calitatea unor oameni din partidele politice, chiar daca acesta este PDL, "partidul de suflet" al sau.

"Dupa parerea mea, chiar daca (PDL - n.red) este partidul de suflet al domnului presedinte, cu siguranta competentele constitutionale nu ii permit sa emite judecati de valoare in public cu privire la calitatea unor oameni din partidele politice. O poate face in privat, o putea face in discutiile cu acel partid, insa nu trebuie sa uite presedintele Traian Basescu ca aceasta clasa politica - asa cum este ea, pusa la indoiala din punct de vedere al calitatii umane - a fost o clasa politica votata de romani.

Ca atare, cred ca este cel putin dezagreabil pentru PDL ca presedintele sa eticheteze un partid ca fiind un partid in care mediocritatea isi face loc. Acest partid de mediocritate l-a facut pe domnia sa presedinte si acest partid l-a sustinut in al doilea mandat la Cotroceni", a spus Norica Nicolai.

Presedintele Traian Basescu a spus ca ii este drag PDL, dar partidul de astazi seamana cu FSN si nu mai are valori.

"Niciodata nu o sa pot sa nu ma simt aproape de ei, sa nu-i iubesc pe pedelisti", a spus la B1 TV Traian Basescu, subliniind ca ii este "drag" PDL, dar partidul de acum seamana cu FSN.

"Nu mai seamana cu PDL-ul pe care l-am construit eu si care a dat tarii de doua ori presedinte, prim-ministri, presedintele Senatului, Camerei Deputatilor, guverne. PDL-ul de acum, asa cum e el in acest moment, nu mai seamana cu PDL care era cand eu am plecat (...) nu mai are valori, seamana tot mai mult - uite, nu vreau sa jignesc PDS-ul - cu FSN. In interior seamana cu FSN", a declarat presedintele.

Presedintele Traian Basescu a criticat joi seara actuala conducere a PDL, subliniind ca o echipa din partid umbla ca la alegeri "cu sacosa si galetica" inainte de viitoarea conventie a formatiunii, punand interimari si promitandu-le ca vor fi sefi plini daca iese Vasile Blaga din nou lider al partidului.

Intrebat daca este echipa lui Vasile Blaga, presedintele a evitat sa dea nume. "O echipa care circula. Nu vreau sa folosesc nume, dar organizatiile cu siguranta aud ce spun, oamenii aceia. Sunt oameni care au crezut in mine, nu vreau sa-i mint", a punctat Traian Basescu.

Basescu: PDL de azi seamana tot mai mult cu FSN (Video)

Seful statului i-a sfatuit pe acestia sa mearga "la o conventie deschisa, cu mandatele jos" si a atacat din nou voalat echipa Blaga ca negociaza congresul pe la "carciuma".

Seful statului a spus ca "cel mai penibil lucru" pe care l-a auzit de la actuala conducere a PDL este expresia "opozitie constructiva". Cand cei de la putere au 70%, ce vrei sa construiasca cu tine? Doar sa te menajeze, stiu si eu, sa-ti menajeze rudele care au afaceri", a mentionat Traian Basescu, adaugand ca PP-DD se bate cu USL "indiscutabil mai bine" decat partidul lui Blaga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Norica Nicolai Traian Basescu, #Basescu critici PDL Nicolai , #PNL