Norica Nicolai: Daca as fi ministrul Justitiei i-as propune lui Basescu 35 de procurori pe zi

Duminica, 24 Februarie 2013, ora 11:10
3394 citiri
Norica Nicolai: Daca as fi ministrul Justitiei i-as propune lui Basescu 35 de procurori pe zi
Foto: Antena 3

Vicepresedintele PNL Norica Nicolai a declarat, sambata, ca ministru Justitiei ar trebui sa-i propuna lui Traian Basescu chiar si 35 de procurori pe zi, pentru a se rezolva situatia cu conducerea DNA si a a Parchetului General.

Prezenta la Antena 3, europarlamentarul PNL a comentat scrisoarea pe care Traian Basescu le-a trimis-o sambata lui Victor Ponta si Crin Antonescu, in care ii avertiza ca vor fi vinovati de amanarea intrarii in Schengen daca nu vor numi sefii de la DNA si Parchetul General.

"Se apropie martie, vine Consiliul JAI (Justitie si Afaceri Interne-n.r) si presedintele mai vrea sa iasa o data la presa.

Au fost propusi doi procurori de ce a refuzat domnul Basescu? Eu, daca as fi ministrul Justitiei, in fiecare zi i-as propune cate 2-3, 25, 35 de procurori, ca poate unu' s-o nimeri tot anul", a spus Norica Nicolai.

Ea a precizat ca a informat oficialii de la Bruxelles despre "refuzul" presedintelui de a-i numi pe cei propusi anterior de ministrul Justitiei, Mona Pivniceru.

Antonescu: Basescu ne-a scris mie si lui Ponta ca vom fi vinovati daca nu intram in Schengen

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat sambata seara ca presedintele Traian Basescu le-a trimis o scrisoare atat lui cat si premierului Victor Ponta in legatura cu situatia de la DNA si Parchetul General.

"Astazi, presedintele tarii, domnul Basescu, ii scrie lui Victor Ponta, primului ministru, imi scrie mie ca presedinte al Senatului, punandu-mi in vedere ca daca nu punem mai repede procurorii - procurorul general si DNA -, cei doi procurori, o sa fim vinovati de neintrarea in Schengen, ignorand complet faptul ca nu numai eu ca presedinte al Senatului, dar nici primul ministru nu are nici un fel de atributie in aceasta privinta. Mecanismul este foarte bine cunoscut: ministrul Justitiei propune, CSM-ul avizeaza", a declarat presedintele PNL la Antena 3.

Presedintele Traian Basescu a respins, in 18 ianuarie, propunerile privind numirile lui Tiberiu-Mihail Nitu si Ioan Irimie in functiile de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) si, respectiv, de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), trimise de Mona Pivniceru.

Eveniment Quarterly Report

Ben Oni Ardelean a demisionat oficial din PNL și a lansat un nou proiect politic. Așteptări mari pentru ”Mișcarea Speranței”
Ben Oni Ardelean a demisionat oficial din PNL și a lansat un nou proiect politic. Așteptări mari pentru ”Mișcarea Speranței”
Deputatul Ben-Oni Ardelean a înştiinţat Biroul permanent al Camerei Deputaţilor că demisionează din PNL şi va activa ca neafiliat de marți, 3 octombrie. Recent, parlamentarul a anunțat...
CCR amână pentru a treia oară sesizarea pe legea privind cumulul pensiei cu salariul
CCR amână pentru a treia oară sesizarea pe legea privind cumulul pensiei cu salariul
Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat marţi, 3 octombrie, discuţiile pe sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în legătură cu legea privind cumulul pensiei...
#Norica Nicolai Traian Basescu procurori, #Norica Nicolai Mona Pivniceru procurori, #Norica Nicolai DNA Parchet , #PNL