Norica Nicolai: Nu acuz SRI

Luni, 24 Septembrie 2007, ora 12:24
1230 citiri
Norica Nicolai: Nu acuz SRI

Senatorul PNL Norica Nicolai a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, referindu-se la documentele prezentate de GIP, ca nu acuza SRI in lipsa dovezilor si a probelor relevante, dar a apreciat ca, daca acuzatiile la adresa serviciului se confirma, vinovatii trebuie sa se retraga.

- George Maior: Nu au existat verificari asupra senatorului Norica Nicolai

- SRI: Nu spionam politicieni sau partide

- SRI verifica autenticitatea documentelor lui Ciuvica

"Comisia parlamentara de control asupra activitatii SRI are obligatia sa monitorizeze si sa investigheze acuzatiile lansate de Grupul pentru Investigatii Politice pentru a clarifica situatia", a declarat luni senatorul PNL Norica Nicolai.

Vicepresedintele PNL a mai precizat ca daca acuzatiile lui Mugur Ciuvica se dovedesc a fi adevarate, se va pune deja problema incalcarii drepturilor si libertatilor individuale si ca daca acest lucru se intampla cu membri unor partide politice, se indoieste ca un simplu cetatean poate primi garantii ca este "privat de acest tratament".

Norica Nicolai isi exprima speranta ca Romania nu devine un stat precum cel din anii '50, al inceputurilor totalitare, subliniind ca rolul serviciilor de informatii este asigurarea securitatii nationale si garantarea drepturilor cetatenilor.

Nicolai a mai precizat ca nu se poate pronunta inca daca va da sau nu in judecata ofiteri din cadrul SRI si ca va decide dupa ce va consulta documentele care au aparut in presa.

"In masura in care voi vedea documentele si voi intelege ce tip de monitorizare s-a exercitat asupra mea, daca au fost monitorizate declaratiile sau daca au fost interceptate telefoanele sau daca am fost supusa unei actiuni de filaj, in acel moment voi decide, dar deocamdata e prematur sa fac o afirmatie care sa vizeze chemarea in instanta a unor ofiteri din SRI", a spus vicepresedintele PNL.

Presedintele Comisiei parlamentare de control al activitatii SRI, liberalul Radu Stroe, a precizat ca, in spatele documentelor prezentate de GIP, se afla alte interese si ca vor solicita documentele in original, pentru a vedea daca sunt reale sau nu. De asemenea ei vormai solicita materialele anexe documentelor in cauza si vor chema la audieri toate persoanele implicate, fie ca este vorba despre ofiteri trecuti in rezerva cum este cazul lui Vasile Stanciu, fie ca este vorba despre ofiteri activi.

Stroe a mai precizat ca va cere o intrevedere cu directorul SRI, George Maior, pentru a lamuri lucrurile.

"Lucrurile par simple. As vrea sa cred ca aceste actiuni nu ascund ceea ce ne e teama mai mult-politia politica. Subliniez, nu vreau sa aduc aceste acuzatii", a comentat Stroe.

Totodata, Stroe a mai precizat ca este convins ca nu este vorba de niste declaratii publice ale Noricai Nicolai, ci de anumite discutii purtate la telefon sau in anumite cercuri politice restranse, ceea ce demonstreaza o grava incalcare a drepturilor cetatenesti.

"Eu nu as fi asa sigur ca este vorba despre declaratii publice..ar putea fi vorba despre discutii la telefon, discutii purtate in anumite cercuri politice", a adaugat presedintele comisiei de control SRI.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....