Norica Nicolai: Raportul MCV nu va fi dezastruos, ci negativ ca intotdeauna

Joi, 15 Noiembrie 2012, ora 16:45
3408 citiri
Norica Nicolai: Raportul MCV nu va fi dezastruos, ci negativ ca intotdeauna

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai nu crede ca raportul Comisiei Europene pe Mecanismul de Cooperare si Verificare in Justitie va fi unul "dezastruos", cum crede presedintele Traian Basescu, ci doar "negativ".

"Raportat la benchmark-urile stabilite in vechiul raport se va stabili ca au existat progrese. Nu vad ca va fi un raport dezastruos, mai ales ca am avut transparenta in numirea procurorilor la Parchet si DNA", a declarat Nicolai pentru Ziare.com.

"Negativ a fost intotdeauna, pentru ca sunt atatea lucruri de indreptat. Daca nu aloci suficiente resurse in justitie, nu ai cum sa ai un raport pozitiv", a adaugat liberala.

In opinia sa, chiar si reformele in justitie pe care Romania le-a facut, precum adoptarea codurilor, au fost prost gandite.

"Nu stiu daca putem vorbi de vinovati, ci de prioritati politice. Resursele, in special resursa umana in justitie, nu sunt suficiente. In ce priveste codurile, ne-am angajat pompieristic, le-am adoptat si nu le putem pune in aplicare, nu exista nici macar suficiente sali de judecata pentru a le aplica", considera Nicolai.

Ea a respins ideea conform careia raportul va fi negativ si din cauza faptului ca Parlamentul a refuzat sa acorde avize de urmarire penala pentru ministrii Laszlo Borbely si Victor Paul Dobre sau sa inceteze mandatul senatorului PNL Mircea Diaconu.

Grebla(PSD): Raportul MCV amana intrarea in Schengen. Parlamentul are bila neagra

"Sunt 2 chestiuni diferite. In privinta avizului pentru cei 2 ministri, nu cred ca poate fi impusa o sanctiune, nu poate fi contestat dreptul Parlamentului de a lua o decizie.

In privinta lui Diaconu, e prima data cand Justitia se amesteca in mandatul constitutional si considera mandatul incheiat. Singura Curtea Constitutionala poate sa se pronunte in aceasta chestiune", a mai comentat Nicolai.

Europarlamentarul PNL si-a mai exprimat si opinia ca MCV trebuie eliminat, intrucat nu-si mai are rostul.

Un raport dezastruos?

Presedintele Traian Basescu a precizat, luni seara, ca Romania se afla "intr-o situatie dificila, in modul in care este evaluata in familiile din care facem parte, UE si NATO", apreciind ca raportul MCV va fi unul "dezastruos".

Traian Basescu: Raportul MCV va fi dezastruos

"Ca urmare a evenimentelor din vara, Romania este pusa sub semnul intrebarii ca stat de drept", a punctat presedintele, in prima sa declaratie publica de la Cotroceni dupa referendumul de pe 29 iulie.

"Din pacate, evenimentele din vara au dus la amanarea pe termen nelimitat a deciziei, care ii afecteaza pe romani si economia romaneasca. Decizia Comisiei de a avea un nou raport cu privire la MCV in decembrie era una care sa ne ajute, sa se constate ca eventual a fost o ratacire a politicienilor in vara, si spun ratacire dintr-un motiv simplu: a castigat vreun roman vreun leu din reducerea atributiilor CCR, schimbarea Avocatului Poporului, a castigat vreun roman vreun leu din suspendarea presedintelui?", s-a intrebat Traian Basescu.

Toate acestea au fost facute, a raspuns tot presedintele, pentru ca "politicienii sa ajunga la control".

Pivniceru, de acorc cu Basescu: Raportul MCV va fi negativ, din cauza duhurilor necurate din vara

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, s-a aratat de acord cu presedintele, admitand ca raportul MCV va fi unul negativ, asta din cauza "duhurilor necurate din vara", facand aluzie la evenimentele din jurul suspendarii presedintelui Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Norica Nicolai raport MCV, #Norica Nicolai Mircea Diaconu mandat , #PNL