Norica Nicolai si Renate Weber, excluse din PNL

Miercuri, 27 Mai 2015, ora 18:19
7466 citiri
Norica Nicolai si Renate Weber, excluse din PNL

Conducerea PNL a decis, in sedinta de miercuri, sa le excluda din partid pe Norica Nicolai si Renate Weber.

Cele doua au fost excluse pentru ca au refuzat sa se supuna deciziei partidului de a trece catre PPE, potrivit B1 TV.

Decizia a fost luata la intalnirea sefilor de filiale din PNL. Excluderea celor doua a fost supusa la vot in sedinta in care se discuta statutul partidului. Hotararea liberalilor urmeaza sa fie confirmata in BPN-ul comun al noului PNL.

"Sigurul meu regret era daca partidul era condus de Bratianu", a declarat Norica Nicolai pentru Ziare.com.

Norica Nicolai, dupa excluderea din PNL: Singurul meu regret era daca partidul era condus de Bratianu

Potrivit acesteia, excluderea sa din partid era "previzibila".

"Am luat act de aceasta decizie a colegilor mei, era o decizie previzibila pentru ca nu am inteles niciodata sa fac altceva decat ce am spus electoratului. Asta am spus si alegatorilor, asta am spus si in Congresul PNL. Decizia mea de a ramane in ALDE a fost una corecta. Nu am niciun regret. Singurul meu regret era daca acest partid mai era condus de Bratianu", a declarat europarlamentarul.

Norica Nicolai exclude varianta de a reveni asupra deciziei sale si de a trece in PPE.

Renate Weber a declarat, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca decizia de a fi data afara din PNL era previzibila.

"Nu ma surprinde gestul acesta. Nu e un moment placut. As fi vrut sa am o discutie cu colegii din partid. Eu le-am trimis un singur mesaj si atata tot", a precizat eurodeputatul.

Fostul lider liberal Crin Antonescu a comentat, miercuri seara, excluderea din partid a Noricai Nicolai si a lui Renate Weber.

"PNL nu are cum sa pastreze, in randurile sale, oameni care fac parte din alt grup politic. Mi se pare ca acum lucrurile au intrat pe fagasul normal", a declarat Antonescu, intr-o interventie la B1 TV.

Crin Antonescu, dupa excluderea lui Nicolai si Weber din PNL: Lucrurile au intrat pe un fagas normal

In vara anului trecut, pe 4 iunie, PNL a decis sa paraseasca Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE) din Parlamentul European si a trecut la Partidul Popular European (PPE).

Hotararea grupului liberal nu a fost pe placul tuturor membrilor, intrucat, la scurt timp, europarlamentarul Norica Nicolai s-a inscris in ALDE.

Norica Nicolai explica inscrierea in ALDE

Aceasta a fost urmata si de eurodeputatul Renate Weber, care a decis in noiembrie 2014 sa paraseasca PPE si sa revina la liberalii din ALDE.

Renate Weber a parasit PPE pentru a se intoarce in ALDE

Renate Weber si Norica Nicolai au ramas membre ale PNL, cu toate ca numerosi liberali au criticat vehement alegerea pe care au facut-o.

Citeste si:
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase luni,...
Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare
Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare
PSD va prezenta în fața Parlamentului, joi, de la ora 18.00, bilanţul primelor 6 luni de guvernare. Liderul partidului, Marcel Ciolacu, a afirmat că bilanţul va fi unul cinstit şi realist,...