Norica Nicolai: USL sesizeaza CSM si Ministerul Justitiei privind stenogramele din presa

Marti, 14 August 2012, ora 14:21
3942 citiri
Norica Nicolai: USL sesizeaza CSM si Ministerul Justitiei privind stenogramele din presa
Foto: Digi 24

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a anuntat, marti, ca USL a depus sesizari la Ministerul Justitiei, CSM si Inspectia Judiciara privind stenogramele aparute recent in presa, adaugand ca ele au facut foarte mult rau Justitiei.

"Scurgerea in presa a acestor stenograme trebuie sa inceteze o data pentru totdeauna in Romania. A facut foarte mult rau Justitiei, statutului magistratilor si Codului Penal. Urmarirea penala in Romania este nepublica. Aceste documente, dezbatute in presa, pot prejudicia aflarea adevarului intr-o cauza penala", a explicat Nicolai, care a adaugat ca USL a depus sesizari la Ministerul Justitiei, CSM si Inspectia Judiciara.

Alina Gorghiu cere CSM o cercetare privind interceptarile care ajung in presa

Ea a mai spus ca foarte multi magistrati nu au inteles nimic din "aceasta situatie umilitoare pentru Romania", de mentinere a Mecanismului de Monitorizare, cerandu-le sa se comporte ca intr-o tara membra a UE, iar nu ca intr-un "stat bananier".

"Le cerem sa indeplineasca toate benchmark-urile din acest Mecanism si sa se abtina de la a face publice acte si probe dintr-o urmarire penala", a adaugat Norica Nicolai.

De asemenea, eurodeputatul si-a exprimat dezacordul in legatura cu controalele efectuate de Parchetul General la Curtea Constitutionala.

"In ultimele zile, am asistat la o actiune fara precedent, jenanta pentru o tara din Uniunea Europeana: controale la Curtea Constitutionala. Astazi, constatam ca aceasta curte trebuie sa primeasca actele unui proces electoral nu de la autoritatile abilitate ale statului, ci de la Parchet. Am vrea sa stim daca Parchetul substituie institutiile fundamentale ale statului roman", a declarat Nicolai.

Norica Nicolai, despre interceptarile Rus-Dobre: Par un "script comandat in alta parte"

Tot legat de referendum, eurodeputatul i-a sugerat presedintelui suspendat, Traian Basescu, sa isi aduca aminte de cei 7.400.000 de romani care au votat impotriva revenirii sale la Cotroceni.

"Cred ca este momentul ca domnul Traian Basescu sa-si aduca aminte ca exista in Romania 7.400.000 de romani care ii spun ca nu-l mai vor. Romania, din pacate, nu este o tara feudala, sa ne comportam ca Lapusneanu. Dumneavoastra nu va puteti lua aceasta tara inapoi, pentru ca ea apartine romanilor", a subliniat Nicolai.

Stenograme ce contin strategiile puse la cale de liderii PNL pentru a obtine demiterea presedintelui Traian Basescu la referendumul din 29 iulie au fost publicate, de presa, zilele trecute.

Se pare ca principalele personaje care stabileau directiile de actiune erau vicepresedintele Relu Fenechiu, secretarul general Dan Motreanu, presedintele interimar Daniel Chitoiu, presedintele organizatiei Bucuresti Eugen Nicolaescu si consultantul politic Bogdan Teodorescu.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#USL stenograme Ministerul Justitiei, #Norica Nicolai stenograme sesizare CSM, #Norica Nicolai referendum Basescu , #PNL