Norica Nicolai: Vor mai pleca parlamentari de la PNL la PD-L

Vineri, 09 Aprilie 2010, ora 15:56
2661 citiri
Norica Nicolai: Vor mai pleca parlamentari de la PNL la PD-L
Foto: Arhiva

Europarlamentarul Norica Nicolai, vicepresedintele PNL, sustine ca se asteapta sa mai plece dintre parlamentarii liberali spre PD-L, si apreciaza ca democrat-liberalii duc o strategie de racolare in acest sens.

Norica Nicolai a declarat, vineri, cu ocazia unei vizite in Sfantu-Gheorghe, ca se asteapta astfel de plecari din PNL, avand in vedere si ceea ce s-a intamplat pana acum. Ea spune ca exista oameni care nu vor sau nu se simt bine in politica decat la putere.

"Sunt oameni care nu vor, nu se simt bine in politica decat la putere, si din pacate foarte multi sunt asa, si puterea atrage, pentru ca este generatoare de resurse, in opozitie privilegiile nu prea sunt, nici economice, nici de alta natura, si daca s-au obisnuit sa fie tot timpul la putere se obisnuiesc sa treaca rapid si la alte partide. In opinia mea este si o strategie de atragere a acestor membri de catre PD-L, care isi doreste sa-si consolideze o majoritate parlamentara solida", a declarat Norica Nicolai, transmite corespondentul NewsIn.

Intrebata daca PD-L duce aceasta strategie pentru a scapa de UDMR, europarlamentarul PNL a raspuns ca nu exclude aceasta posibilitate. "Cred ca l-au folosit ca pe un partener de avarie, pe UDMR. Pentru ca adesea in discursul liderilor PD-L criticile si atacurile la adresa UDMR au fost pregnante", a mai spus ea.

In opinia Noricai Nicolai, este vorba despre o tactica permanenta, dusa cu toate celelalte partide, si spune ca ceea ce face PDL este o mare greseala.

Nicolai a declarat ca, dupa parerea ei, PD-L greseste mult prin aceasta racolare de parlamentari si prin sustinerea "formulei aleia de independenta politica", pentru ca, sustine ea, a tinde sa monopolizezi totul inseamna un deficit de democratie care in Uniunea Europeana nu este acceptabil.

De altfel, crede liberala, daca PD-L va pierde urmatoarele alegeri, brusc "racolatii" isi vor aminti cat de buni liberali, udemeristi, sau pesedisti erau si ce minunat e sa se intoarca inapoi. "E oportunismul in politica romaneasca si cu siguranta si o lipsa de consolidare si de suport a partidelor politice. Ele au trait majortatea prin proiectul de guvernare, intr-o societate de tranzitie toata lumea ar dori sa fie la guvernare ca sa se consolideze, numai ca daca am guverna toti, s-ar prabusi tara", a conchis ea.

Norica Nicolai a fost prezenta vineri la constituirea Asociatiei Femeilor Manager din judetul Covasna.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Norica Nicolai parlamentari, #Norica Nicolai PNL , #PNL