Seres catre PNL: Nu renuntati la Norica!

Sambata, 09 Februarie 2008, ora 13:40
1450 citiri
Seres catre PNL: Nu renuntati la Norica!

Secretarul general al PC, Codrut Seres, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca PNL nu ar trebui sa renunte la sustinerea Noricai Nicolai pentru portofoliul Justitiei, ci ar trebui sa vina in fata Parlamentului cu o formula de guvern din care aceasta sa faca parte.

"Liberalii ar avea coloana vertebrala si ar fi hotarati, ar veni in fata Parlamentului, fie cu o structura de guvern remaniata, fie cu una neremaniata, ar obtine votul de incredere al Parlamentului pentru doamna Norica Nicolai", a spus Seres care le-a reamintit celor din PNL o vorba din Ardeal care spune ca decat sa fii patru ani gaina, mai bine sa fii o luna cocos.

"Sa vedem daca mandatul liberalilor se inscrie in aceasta zicala. Cred ca Norica Nicolai ar fi un foarte bun ministru al Justitiei, mult mai bun decat predecesorii sai si nu cred in acea chestiune de moralitate care ii este pusa in carca de oponentii domniei sale", a spus Codrut Seres, citat de NewsIn.

Seres a facut o vizita de doua zile in Bistrita-Nasaud pentru a sta de vorba cu filiala judeteana a PC care nu o recunoaste pe Daniela Popa ca presedinte.

Premierul Tariceanu ezita intre a risca sa vina in fata Parlamentului pentru un vot de incredere pe o formula restructurata a Cabinetului sau si a propune un nou candidat la Ministerul Justitiei, ceea ce ar putea fi interpretat ca o acceptare a infrangerii sale in conflictul cu Basescu, potrivit unor surse liberale.

Surse liberale participante la sedinta restransa a conducerii PNL de joi seara, 7 februarie, au relatat pentru NewsIn ca Tariceanu analizeaza cele doua variante in sensul de a evalua consecintele politice si nu si-a exprimat inca optiunea pentru una dintre solutii, dilema premierului fiind aceea ca prezentarea in fata Parlamentului este riscanta, in timp ce nominalizarea unui alt candidat in locul Noricai Nicolai ar fi perceputa ca o "infrangere personala" in conflictul cu Palatul Cotroceni.

Liderul UDMR Marko Bela a declarat vineri, la Tg. Mures, ca, desi nu a discutat cu primul-ministru despre restructurarea Guvernului, el personal ar fi ales varianta ajungerii in Parlament pentru rezolvarea crizei de la ministerul Justitiei.

"Voi incerca sa vorbesc cat mai repede cu domnul prim-ministru sa vad la ce concluzie au ajuns. Eu de la bun inceput as fi ales varianta trecerii prin Parlament vazand acest conflict clar intre presedinte si primul ministru, presedinte si Guvern. Puteam evita aceasta situatie daca fortam putin nota. Si in cadrul Parlamentului e o fortare a notei sa introduci o simpla schimbare de ministru (...) pentru a ajunge in Parlament. Dar, evitand acest lucru, am ajuns la o problema mult mai mare", a precizat Marko Bela, care a adaugat ca, daca va fi vorba despre o restructurare, ministrii Laszlo Borbely, Korodi, Borbely Karoly si secretarii de stat ai formatiunii sale nu vor fi schimbati.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat vineri pentru NewsIn ca formatiunea sa nu va vota un guvern restructurat al carui unic scop e introducerea Noricai Nicolai in Guvern, dar a mai spus ca daca modificarile sunt mai profunde "este alta discutie". La randul sau, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat vineri ca nici partidul sau nu va sprijini in Parlament investirea unui Cabinet Tariceanu III intrucat doreste un Guvern de uniune nationala in care sa isi delege reprezentanti.

CCR a decis joi, cu majoritate de voturi, in cazul sesizarii premierului Tariceanu privind numirea Noricai Nicolai la Ministerul Justitiei, ca presedintele Romaniei poate refuza o singura data, motivat, numirea unui ministru, iar premierul este obligat sa desemneze alta persoana.

Inainte de sesizarea CCR, presedintele Traian Basescu afirmase ca nu o va numi niciodata pe Norica Nicolai pe relatia premier-presedinte, ci doar in baza unei hotarari a Parlamentului.

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Coaliția menține suspansul privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. PNL: ”O analiză de etapă”
Coaliția menține suspansul privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. PNL: ”O analiză de etapă”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni, 22 aprilie, că din punctul de vedere al liberalilor, medicul Cătălin Cîrstoiu are o foarte bună reputaţie ca manager şi medic...
#norica, #PNL, #PC, #seres , #PNL