Alice Draghici nu este incompatibila cu functia de membru CNI

Marti, 07 Octombrie 2008, ora 17:52
1667 citiri
Alice Draghici nu este incompatibila cu functia de membru CNI

Avocata Alice Draghici nu este incompatibila cu functia de membru CNI, deoarece legea nu contine o astfel de prevedere, iar revocarea nu a fost solicitata, a declarat, marti, presedintele Comisiei juridice a Senatului, Norica Nicolai, dupa audierile privind conflictul de la nivelul conducerii ANI.

"Nu este vorba de o incompatibilitate, pentru ca nu este o prevedere legala", a explicat Norica Nicolai.

Ea a precizat ca nu a fost solicitata revocarea avocatei Alice Draghici, iar daca CNI ar fi inaintat o astfel de cerere, comisia ar fi "procedat in consecinta", informeaza NewsIn.

Comisia a considerat ca este un incident intre cele doua institutii si le-a solicitat presedintelui CNI si presedintelui ANI "sa procedeze la o colaborare corecta pentru a-si realiza scopul pentru care au fost construite si aceste incidente sa fie rezolvate prompt".

Norica Nicolai si-a exprimat speranta ca imaginea Agentiei Nationale de Integritate sa nu fi suferit in urma conflictului de la nivelul conducerii si a calificat comportamentul celor implicati drept "jenant".

Presedintele CNI, Nicu Marcu, a intarit declaratiile Noricai Nicolai, afirmand ca "nu s-a ajuns la o concluzie ca este cineva de vina", iar Comisia a recomandat ambelor parti, si Consiliului, si Agentiei, sa ia toate masurile, astfel incat sa nu mai existe pe viitor conflicte.

"Fiecare dintre cele doua institutii sa-si duca la capat obligatiile pentru care au fost trimisi acolo, respectiv Consiliul sa nu iasa din cadrul legal pentru care a fost creat, Agentia sa-si monitorizeze foarte bine activitatile pe care le are in subordine", a spus Nicu Marcu.

Alice Draghici a declarat, dupa audierile Comisiei juridice, ca poate practica atat avocatura, dar poate detine si functia de membru al CNI, sustinand ca in Consiliu exista cinci avocati care au dreptul sa-si castige existenta profesand.

Citeste si:
Ce interese sunt în spatele creșterilor salariale anunțate de guvern doar pentru anumite categorii de bugetari
Ce interese sunt în spatele creșterilor salariale anunțate de guvern doar pentru anumite categorii de bugetari
Guvernul n-a mai așteptat decizia CCR cu privire la două proiecte de lege privind măriri salariale pentru anumite categorii de bugetari și pregătește o Ordonanță de urgență (OUG) în...
Nicușor Dan îl contrazice pe ministrul Transporturilor: ”Metroul nu este subvenționat de alte localități din țară”
Nicușor Dan îl contrazice pe ministrul Transporturilor: ”Metroul nu este subvenționat de alte localități din țară”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, l-a contrazis luni, 8 august, pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a declarat că localităţi din România subvenţionează metroul din...