Basescu: Nu voi semna niciodata decretul de numire al Noricai Nicolai

Vineri, 11 Ianuarie 2008, ora 19:23
2857 citiri
Basescu: Nu voi semna niciodata decretul de numire al Noricai Nicolai

"Nu voi semna niciodata decretul de numire al Noricai Nicolai in functia de ministrul al Justiei", a declarat presedintele Traian Basescu, vineri, dupa ce premierul Tariceanu nu a onorat invitatia presedintelui la Cotroceni.

"Am vrut sa fac o simpla declaratie care sa faca lucrurile clare. Analizand performanta profesionala si incidentele profesionale ale doamnei Norica Nicolai, plus incidentele din Senat, am inteles ca adesea falsul este un mod de a lucra al doamnei Nicolai, atat profesional, cat si politic. Din acest motiv nu voi semna niciodata decretul de numire a doamnei Norica Nicolai in functia de ministru al Justitiei", si-a explicat presedintele pozitia.

Mai mult, seful statului a subliniat ca, la fel ca si in cazul minitrului de Externe, Adrian Cioroianu, cat si in cazul fostului ministru de Justitie, Tudor Chiuariu, se va supune hotararilor Parlamentului si in cazul Nicolai.

In ceea ce priveste refuzul premierului Calin Popescu Tariceanu de a-i raspunde la telefon presedintelui, Basescu a apreciat acest gen de comportament ca inadmisibil.

"Inca un lucru foate grav. Mi se pare indamisibil fiindca risca sa devina o amenintare la securitatea nationala. Am incercat sa iau legatura cu primul-ministru. Era vorba de insistenta mea de a lua legatura cu premierul pentru a-i prezenta mapa persoanala a Noricai Nicolai. Putea fi vorba de un caz de securitate nationala. E un fapt grav ca sistemul de comunicatii premier - presedinte nu functioneaza in acest moment in Romania", a acuzat Basescu.

Inainte de conferinta de presa de la ora 19:00 a presedintelui Traian Basescu, Biroul de presa al Administratiei Prezidentiale a facut public un comunicat de presa in care seful statului explica motivele pentru care nu o vrea pe Norica Nicolai la Justie, si anume incidente din cariera profesionala care demonstreaza ca nu are o reputatie ireprosabila.

Citește și:
Elevii ar putea fi obligați să poarte uniforme la școală. AUR a depus proiectul de lege
Elevii ar putea fi obligați să poarte uniforme la școală. AUR a depus proiectul de lege
AUR a depus la Senat un proiect de lege privind reintroducerea uniformelor şcolare în învăţământul preuniversitar. Iniţiativa, denumită ”Propunerea legislativă pentru modificarea...
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averile declarate de aleșii în funcții publice au fost întotdeauna subiect de discuție, cu atât mai mult după numeroasele scandaluri și conflicte de interese în care aceștia nu au putut...