Nicolai: CSM ar trebui sa se autosesizeze in cazul "privilegiilor" unor procurori

Luni, 13 Octombrie 2008, ora 20:20
2582 citiri
Nicolai: CSM ar trebui sa se autosesizeze in cazul "privilegiilor" unor procurori

Presedintele Comisiei juridice a Senatului, Norica Nicolai, a declarat, luni, ca Parlamentul si CSM trebuie sa gandeasca impreuna o formula de salarizare a magistratilor "corecta si onesta", iar CSM sa se sesizeze in privinta "privilegiilor" salariale ale procurorilor DNA si DIICOT.

"Va trebui sa gandim impreuna o formula de salarizare corecta si onesta si nu profitand de o succesiune de legi nefericite in timp sa ajungem sa actionam in instanta pentru a ne realiza drepturile salariale", a declarat Nicolai, in cadrul sedintei Comisiilor juridice reunite ale celor doua Camere.

Declaratiile Noricai Nicolai survin in contextul in care presedintele CSM, Lidia Barbulescu, a venit sa prezinte parlamentarilor-juristi raportul de activitate pe 2007 a institutiei pe care o conduce si a unui raport cu privire la starea justitiei.

Nicolai a precizat ca, in conditiile in care in Romania se vorbeste de privilegii, de formule peferentiale de salarizare, de pensionare, CSM ar trebui sa ia in discutie statutul salarial privilegiat al procurorilor care lucreaza pe instantele speciale, DNA si DIICOT, in raport cu procurorii de la parchetele de pe langa judecatorii.

Presedintele Comisiei juridice a Senatului a apreciat ca nu este normal ca sporurile pentru parchetele speciale, "a caror acoperire profesionala si eficienta in raport de bugetul cheltuit si finalizarea cauzelor este jalnica" sa fie superioare celor pe care le primesc ceilalti procurori, iar acest lucru a creat deja "o stare de frustrare periculoasa".

#Norica Nicolai, #privilegii, #procurori, #salarii, #CSM, #autosesizare , #stiri Norica Nicolai