Norica Nicolai i-a scris lui Verhofstadt: Vei veni la Bucuresti sa sprijini copiii securistilor

Joi, 23 Mai 2019, ora 15:34
5874 citiri
Norica Nicolai i-a scris lui Verhofstadt: Vei veni la Bucuresti sa sprijini copiii securistilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Europarlamentarul Norica Nicolai ii scrie liderului ALDE din Parlamentul European Guy Verhofstadt in legatura cu participarea acestuia la mitingul Aliantei 2020 USR PLUS, spunandu-i ca intreaga lista a celor pe care planuieste sa-i sustina "geme de odrasle sau discipoli ai politiei politice comuniste", iar "aschia nu sare departe de trunchi".

Prezentam mesajul transmis de Norica Nicolai:

"Draga Guy,

Inteleg ca te pregatesti sa fii prezent la o manifestare electorala a unei aliante politice de tip neo-populist, a carei lista de candidati la alegerile europene este condusa de o persoana care a purtat in tinerete uniforma odioasa a Securitatii lui Ceausescu. Cel care conduce astazi lista a avut drept misiune sa o supravegheze pe Doina Cornea, cel mai proeminent dizident anti-comunist al anilor 1980. In toate culturile politice exista convingerea ca cineva care a imbracat uniforma unui serviciu de securitate o va purta toata viata, pe fata sau in ascuns. Vei veni la Bucuresti pentru a-i sprijini pe copiii securistilor nostri sa devina securistii copiilor nostri.

Inainte de a-ti lua biletul pentru Bucuresti, ar fi fost bine sa-mi dai, mie sau colegilor mei, un telefon ca sa-ti povestim cu cine esti pe cale sa bati palma. Intreaga lista a celor pe care planuiesti sa-i sustii geme de odrasle sau discipoli ai politiei politice comuniste. Chiar daca nu judecam niciodata copiii pentru greselile parintilor este bine sa stii ca in Romania avem o vorba: aschia nu sare departe de trunchi!

Draga Guy, ma preocupa mai putin picnicul la care vrei sa participi - am vrut doar sa stii de la mine cu cine vei sta la masa - ci ma ingrijoreaza continua ta campanie impotriva tarii mele.

Cred ca gresesti profund cand te manifesti ca un partizan neconditionat al institutiilor si practicilor represive si cred ca gresesti si mai mult cand refuzi sa vezi gravele abuzuri petrecute in justitia din Romania din ultimii 10 ani.

Ca de la liberal la liberal iti spun ca ma asteptam sa vad mai multa sensibilitate fata de abuzul de putere si amestecul vadit al serviciilor de informatii in justitia din Romania.

Noi, in ALDE Romania, staruim sa credem ca libertatea cetateanului are prioritate in raport cu aparatele coercitive ale statului si ca definitia reala a statului de drept pleaca de la calitatea drepturilor si libertatilor individuale, nu de la puterea necontrolata pe care o acumuleaza, incurajati de politicieni populisti, institutiile judiciare si de forta.

Si, Guy, ma ingrijoreaza ca, intr-un interviu din presa belgiana, Emmanuel Macron vorbeste despre viitoarea constructie pe care o are in vedere cu lideri precum Charles Michel, Mark Rutte, Antonio Costa si altii. Nu gasesc numele tau aici. Sau poate ai fost trecut la categoria 'si altii'.

Nu o sa ne vedem vineri, dar o sa ne vedem cu siguranta la Congresul nostru de la sfarsitul lui iunie unde noi vom sustine valorile pe care odata le-am sustinut impreuna: demnitatea persoanei umane, libertatea, egalitatea, democratia si domnia legii.

Meantime, enjoy your stay in my country! The Romanian hospitality is worldwide famous!".

Alianta 2020 USR Plus a anuntat ca Guy Verhofstadt, liderul ALDE din Parlamentul European, va fi prezent la mitingul care va avea loc vineri, 24 mai, in Parcul Izvor din Bucuresti.

USR si PLUS vor participa la negocierile care se vor purta dupa alegerile din 26 mai pentru crearea unei noi constructii politice in Parlamentul European.

"Liderul ALDE a transmis ca asteapta cu nerabdare sa fie alaturi de romani la mitingul de incheiere a campaniei electorale", preciza Alianta.

Eveniment Quarterly Report

A fost stabilită data alegerilor din 2024. Jocurile care încurcă planurile PSD și PNL
A fost stabilită data alegerilor din 2024. Jocurile care încurcă planurile PSD și PNL
Liderii PNL și PSD au decis când vor avea loc alegerile din 2024 pentru Parlamentul European și cele locale. Alegerile europarlamentare vor fi organizate pe 9 iunie, când vor avea loc în...
Primarul fugar Cătălin Cherecheș refuză extrădarea. Ce le-a cerut autorităților germane
Primarul fugar Cătălin Cherecheș refuză extrădarea. Ce le-a cerut autorităților germane
Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat joi seară, 30 noiembrie, că primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a refuzat să fie extrădat în România. Potrivit legii germane,...
#Norica Nicolai scrisoare Guy Verhofstadt , #stiri Norica Nicolai