O vrei pe Norica Nicolai la Justitie?

Miercuri, 09 Ianuarie 2008, ora 12:09
38575 citiri
O vrei pe Norica Nicolai la Justitie?

Dupa ce Traian Basescu a scapat de incomodul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, mai multe nume au fost vehiculate pentru portofoliul ramas liber. Dintre acestea cele mai importante erau Norica Nicolai, Renate Weber, Victor Alistar, procurorul Gheorghe Mocuta si Teodor Melescanu.

Premierul Tariceanu a nominalizat-o pentru functia de ministru al Justitiei pe Norica Nicolai, in ciuda contrelor pe care le-au avut de-a lungul timpului.

- Tariceanu nu raspunde, deocamdata, invitatiei lui Basescu

- Basescu il invita pe Tariceanu la Cotroceni pentru discutii

- Scrisoarea lui Tariceanu catre Basescu

- Nepoatei Noricai Nicolai i s-au pus pile la Penitenciare

- Tariceanu il ameninta pe Basescu cu Curtea Constitutionala

- Nepoata a doborat-o pe Nicolai

- Traian Basescu nu o vrea pe Norica Nicolai in functia de ministru al Justitiei

Propunerea a ajuns la Cotroceni, pe biroul presedintelui Basescu.Acesta are o antipatie cunoscuta pentru Nicolai, motiv pentru care a repetat procedeul din cazul Cioroianu - caruia i-a refuzat timp o luna si jumatate numirea in functia de ministru la Externe.

Acum, dupa trei saptamani, presedintele Traian Basescu o refuza pe Norica Nicolai. Seful statului i-a explicat premierului, intr-o scrisoare, ca se vede "nevoit" sa "respinga candidatura" acesteia din cauza implicarii ei in scandalul "Nepoata", in urma cu un an si jumatate.

Presedintele aminteste in aceeasi scrisoare ca scandalul "Nepoata" a creat impresia ca persoana respectiva si-a exercitat un drept de vot pe care nu-l avea, in urma scandalului, Nicolai fiind sanctionata cu avertisment. El i-a sugerat premierului sa opteze pentru "un candidat necontroversat".

Istoria unei nepoate buclucase

In aprilie 2006, o nepoata a Noricai Nicolai (foto) a fost suprinsa cand vota, folosind cartela unui alt senator PNL, o lege aflata pe ordinea de zi, in plenul Senatului. Nicolai a admis ca este vina ei si s-a scuzat, spunand ca nu poate raspunde pentru ce s-a intamplat in sala, pentru ca nu era prezenta. Dupa acest incident ea a primit doar un avertisment.

Senatorul Norica Nicolai are 49 de ani si este membru PNL din anul 2000. Este senator de Cluj si secretar al Comisiei pentru Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala. Pana in anul 1991 a detinut functia de procuror, iar intre 1996 si 2000 a fost secretar de stat in Ministerul Muncii si Protectiei Sociale.

Ziare.com va invita sa va spuneti parerea. Este Norica Nicolai potrivita pentru functia de ministru al Justitiei?

Citește și:
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost surprins sâmbătă, 1 octombrie, în mai multe ipostaze intime alături de un băiat, motiv pentru care conducerea partidului a decis să-l excludă. Bălășoiu...