Tariceanu ar putea remania Guvernul, ca sa ajunga Nicolai la Justitie

Joi, 07 Februarie 2008, ora 19:03
2197 citiri
Tariceanu ar putea remania Guvernul, ca sa ajunga Nicolai la Justitie

Unii liberali intentioneaza sa ii propuna premierului Tariceanu sa apeleze la trecerea candidaturii Noricai Nicolai prin Parlament, in cadrul unei restructurari guvernamentale, au declarat joi, pentru NewsIn, surse liberale.

Ideea a fost avansata de unii liberali care ar fi dorit sa-i propuna lui Tariceanu o astfel de varianta, liderii PNL urmand sa se intalneasca in cursul serii de joi la Palatul Victoria. Solutia restructurarii prezinta mari riscuri intrucat Guvernul nu detine o majoritate parlamentara si s-ar expune unui vot de incredere din partea Legislativului, intr-un moment delicat.

De asemenea, liberalii sunt constienti ca o astfel de masura i-ar expune si santajului PSD, intrucat ar putea fi pusi in situatia de a accepta in schimbul votului noi revendicari social-democrate. Si asta cu atata mai mult cu cat, la o zi dupa ce Tariceanu anunta o politica economica extrem de prudenta, Senatul a votat proiectul PSD privind reducerea TVA la produsele alimentare de baza, propunere pe care premierul spunea ca intentioneaza sa o atace la CCR.

CCR a decis joi, cu majoritate de voturi, in cazul sesizarii premierului Tariceanu privind numirea Noricai Nicolai la Ministerul Justitiei, ca presedintele Romaniei poate refuza o singura data, motivat, numirea unui ministru, iar premierul este obligat sa desemneze alta persoana.

Inainte de sesizarea CCR, presedintele Traian Basescu afirmase ca nu o va numi niciodata pe Norica Nicolai pe relatia premier-presedinte, ci doar in baza unei hotarari a Parlamentului.

#Tariceanu, #CCR, #nicolai, #PND , #stiri Norica Nicolai