Ziare.com

Viorel Oancea: Norica Nicolai s-a opus unor prevederi din Legea Lustratiei

de Adriana Toma
Joi, 17 Ianuarie 2008, ora 13:54

   

Viorel Oancea: Norica Nicolai s-a opus unor prevederi din Legea Lustratiei
Senatorul liberal Norica Nicolai s-ar fi opus in Senat unor puncte esentiale din Legea Lustratiei, a acuzat, joi, deputatul PD-L Timis, Viorel Oancea, relateaza NewsIn.

"Norica Nicolai s-a opus unor puncte din Legea Lustratiei in comisia juridica a Senatului. Ea a spus ca presedintii, vicepresedintii si in general sefii instantelor, pana la nivel de Tribunal sa nu fie lustrati. A scos toata nomenclatura. Lustrati sa fie doar informatorii si ofiterii de securitate, a spus ea", a declarat deputatul PD-L de Timis, initiator al proiectului.

Legea Lustratiei a trecut de Camera Deputatilor anul trecut, in primavara, iar de atunci se afla la secretariatul Senatului Romaniei. Initiatorii proiectului de lege a lustratiei sunt Viorel Oancea, fost deputat PNL, alaturi de parlamentarii liberali Mona Musca si Adrian Cioroianu.

Proiectul prevede ca cei care au facut parte din structurile de conducere ale regimului comunist nu pot ocupa functii publice importante si are la baza proiectul Societatii Timisoara.

Legea Lustratiei ar urma sa interzica, timp de zece ani de la data intrarii in vigoare, fostilor activisti PCR sa candideze pentru functii publice in administratia prezidentiala, in Parlament, in administratia publica centrala, judeteana sau locala.

Mai mult, cei care au lucrat in fosta Securitate, fie si doar ca informatori, nu ar putea ocupa functii in magistratura.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 861 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor