Invenție minune concepută la Chicago. Nou material: plastic ca metalul VIDEO

Vineri, 28 Octombrie 2022, ora 04:33
4766 citiri
Invenție minune concepută la Chicago. Nou material: plastic ca metalul VIDEO
Universitatea din Chicago a conceput un nou material minune FOTO: Phys

Un grup de oameni de știință condus de Universitatea Chicago din Statele Unite, care a publicat un studiu în prestigioasa revistă Nature pe 26 octombrie 2022, a anunțat dezvoltarea unei invenții minune: un nou material ca plasticul, care conduce electricitatea precum metalele.

Experții spun că acest lucru reușit de cercetătorii americani contravine tuturor regulilor pe care le cunoaștem despre conductivitate. Însă, descoperirea ar putea fi extraordinar de utilă în industria electronica și în domeniul energetic, potrivit Daily Mail.

Materialul a fost creat prin aranjarea fragmentelor de molecule într-o formațiune amestecată și dezorganizată. Noul material este ca un „Play-Doh conductiv” care poate fi zdrobit în loc să fie topit ca metalul tradițional.

Descoperirea unei nave naziste lângă coastele Belgiei intrigă experții: Ce au găsit acolo după 80 de ani e otrăvitor VIDEO

Noul material este unul care se îndoaie ca plasticul, dar conduce electricitatea ca metalul. El ar putea în curând să revoluționeze industria electronică prin alimentarea iPhone-urilor, panourilor solare și a altor dispozitive mai eficient.

Inovația, dezvoltată de oamenii de știință de la Universitatea din Chicago, a fost posibilă prin așezarea fragmentelor moleculare într-o formațiune amestecată și dezorganizată, în locul rândurilor tradiționale drepte, strâns împachetate, care au permis flexibilitate.

Oamenii de știință sunt uimiți că materialul poate fi creat la temperatura camerei în loc să fie topit ca metalul tradițional.

Adevărul din spatele scrierilor din Biblie: Ce evenimente din Scriptură au fost confirmate și care dezmințite de experți VIDEO

„În principiu, acest lucru deschide designul unei clase cu totul noi de materiale care conduc electricitatea, sunt ușor de modelat și sunt foarte robuste în condițiile de zi cu zi”, a spus John Anderson de la Universitatea Chicago și autorul principal al studiului.

Metalele cuprind cel mai vechi și cel mai mare grup de conductori, care includ cuprul, aurul și aluminiul. Cu toate acestea, abia acum 50 de ani oamenii de știință au proiectat noi conductori din materiale organice.

Noile materiale sunt mai flexibile și mai ușor de prelucrat decât metalele tradiționale, dar problema este că nu sunt foarte stabile. Rezultatul final al experimentului reușit este fără precedent pentru un material conductiv.

Oamenii de știință sunt încântați pentru că descoperirea sugerează un principiu fundamental nou de proiectare pentru tehnologia electronică.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#nou material inventat cercetatori, #material nou, #material nou inventat, #conductivitate, #electricitate, #conductori electrici , #inventii