Invenție nouă, cu totul ieșită din comun: Materialul minune ce transformă lumina infraroșie în energie regenerabilă VIDEO

Marti, 19 Iulie 2022, ora 02:47
13263 citiri
Invenție nouă, cu totul ieșită din comun: Materialul minune ce transformă lumina infraroșie în energie regenerabilă VIDEO
Un nou material revoluționar a fost descoperit în India FOTO: Dataquest

Oamenii de știință de la Centrul Jawaharlal pentru cercetări științifice avansate din Bengaluru, care au publicat o lucrare în revista Nano Letters pe 17 iunie 2022, au descoperit un material cu totul ieșit din comun.

Experții au anunțat invenția unui nou material care transformă lumina infraroșie în energie regenerabilă.

Nou material special a fost numit ”nitrură de scandiu monocristalină” (ScN), el fiind capabil să emită, să detecteze și să moduleze lumina infraroșie, făcându-l util pentru ”captarea energiei solare și termice și pentru dispozitivele optice de comunicații”, se arată în comunicatul guvernului de la New Delhi, potrivit India Times.

Trebuie menționat faptul că lumina infraroșie este invizibilă pentru oameni, dar o putem simți doar ca o căldură. Acei ochelari, care se folosesc pe timp de noapte și care pot fi văzuți în filme, folosesc radiații infraroșii, pentru a permite oamenilor să vadă în întuneric.

Baterie revoluționară pentru mașini electrice, premieră mondială: Autonomie de peste 600 de kilometri și reîncărcare în 15 minute VIDEO

Iar acum oamenii de știință din Bangaluru, India, au reușit să convertească această lumină invizibilă, infraroșie, în energie regenerabilă.

”Krishna Chand Mauria și colegii săi de la Centrul de cercetare științifică JNCASR din Bengaluru au folosit un fenomen denumit excitație polarizată, care apare în anumite materiale adaptate, atunci când lumina se cuplează fie cu oscilațiile colective ale electronilor liberi, fie cu vibrațiile rețelei polare pentru a realiza această performanță”, se arată în comunicatul guvernului din India.

Anunț surpriză: Economia Rusiei merge mult mai bine decât ne așteptam

Noul material minune va putea avea diverse utilizări, în multe domenii de activitate. ”De la electronică la asistență medicală, Apărare și securitate, există o cerere mare pentru astfel de surse, emițători și senzori în infraroșu.

Munca noastră asupra polarizărilor în infraroșu din nitrura de scandiu va permite aplicațiilor sale să fie utilizate pe astfel de dispozitive”, a spus dr. Bivas Saha, profesor la JNCASR.

Studiul publicat în revista Nano Letters a fost realizat de către oamenii de știință de la Institutul de științe din India, împreună cu experții de la Universitatea Sydney din Australia.

#nou material inventat cercetatori, #material nou inventat, #inventie, #inventii, #India, #material nou, #noua inventie , #inventii