Invenție de senzație a NASA: Cum arată noul material revoluționar de 1.000 mai rezistent decât aliajele de până acum VIDEO

Sambata, 14 Mai 2022, ora 01:16
6925 citiri
Invenție de senzație a NASA: Cum arată noul material revoluționar de 1.000 mai rezistent decât aliajele de până acum VIDEO
Nou material inventat de NASA FOTO: Interesting Engineering

Pentru a contracara provocările formidabile ale misiunilor de lansare în cosmos, Agenția Spațială americană NASA este mereu în căutarea unor soluții inovatoare, care să facă față rigorilor frigului extrem din univers. Astfel, experții săi au dezvoltat un nou material minune, care este de 1.000 de ori mai solid decât aliajele anterioare.

Noul aliaj metalic realizat de NASA va fi folosit în aviație și în explorarea spațiului. El a fost denumit GRX-810 și poate fi clasificat ca un aliaj întărit cu dispersie de oxid și poate rezista la condiții dure înainte de a atinge punctul de rupere, potrivit Interesting Engineering.

Pentru descoperirea sa recentă, NASA a apelat la modelarea materialelor pentru a determina ce combinații de metale ar oferi rezultatele optime. Înainte de asta, descoperirea unui nou material era un proces de încercări și nereușite, care adesea dura ani de zile de muncă.

Dar acum, prin combinarea modelării materialelor cu imprimarea în 3D, Agenția Spațială din Statele Unite a putut dezvolta mult mai rapid compoziția necesară a aliajului dorit și a putut să-l producă într-o perioadă scurtă de timp.

Descoperire înfricoșătoare a NASA pe Marte: Intrarea într-un posibil tunel secret extraterestru VIDEO

”Ceea ce se obișnuia să dureze ani de zile, acum durează câteva săptămâni sau luni, pentru a face descoperiri”, a spus Dale Hopkins, direct de proiect în cadrul Transformational Tools and Tehnologies.

Noul aliaj realizat de NASA poate rezista la temperaturi de peste 2.000 de grade Fahrenheit (1093 de grade Celsius) și este de 1.000 de ori mai durabil la temperaturi înalte față de materialele de până acum.

Noul material minune este mai maleabil, dar și cu o flexibilitate de trei ori și jumătate mai mare de a se întinde sau de a se îndoi, înainte de fracturare.

Astronomii au făcut o descoperire unicat: Obiectul spațial ”de aur” din cosmos

”Această descoperire este revoluționară pentru dezvoltarea materialelor. Noile tipuri de materiale sunt mai puternice și mai ușoare și vor juca roluri cheie, deoarece NASA își propune să schimbe viitorului zborului spațial”, a spus Hopkins.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
Şeful agenţiei spaţiale americane NASA, Bill Nelson, a declarat miercuri în Congres că China foloseşte programe civile pentru a ascunde obiective militare în spaţiu, relatează DPA....
#nou material inventat cercetatori, #inventie, #NASA, #aliaj, #material nou inventat, #agentia spatiala NASA , #descoperire