Valeriu Todirascu (PNR): Basescu detine solutia aplicarii rezultatului referendumului din 2009

Luni, 23 Septembrie 2013, ora 15:14
1793 citiri
Valeriu Todirascu (PNR): Basescu detine solutia aplicarii rezultatului referendumului din 2009

Senatorul Valeriu Todirascu reaminteste parlamentarilor romani despre rezultatul referendumului din 2009 si sustine ca "presedintele Traian Basescu este dator sa intreprinda toate demersurile pentru a pune in aplicare rezultatul acestuia".

"Majoritatea parlamentara actuala, in total dispret pentru democratie, refuza sa puna in aplicare cerintele referendumului DIN 2009. Mai mult, aceasta incearca sa schimbe regulile referendumului pentru a permite modificarea Constitutiei cu ajutorul a doar 25% din populatie, sperand ca noua Constitutie sa infirme votul democratic a peste 50% din populatia tarii care a stabilit limita maxima a numarului de parlamentari si modul de organizare a Parlamentului", afirma Valeriu Todirascu intr-un comunicat de presa.

Valeriu Todirascu precizeaza ca s-a adresat Avocatului Poporului, cerand interventia Curtii Constitutionale pentru declararea ca neconstitutionala a legii nr.35/2008 a alegerii Senatului si Camerei Deputatilor.

"Raspunsul primit, confirma starea de neconstitutionalitate a Legii nr.35/2008 declarata, implicit, de Curtea Constitutionala, care a stabilit in motivarea DECIZIEI nr.682 din 27 iunie 2012, ca Referendumul din 2009, desi consultativ, are caracter obligatoriu. Totusi, Avocatul Poporului considera ca nu poate interveni pentru punerea in practica a prevederilor Referendumului din 2009 si ca singurul organism care poate face aceasta este Parlamentul Romaniei", explica senatorul.

"Nu este admisibil ca urmatoarele alegeri parlamentare, anticipate sau la termen, sa fie organizate dupa aceeasi lege care a adus in Parlament un numar aproape dublu de parlamentari fata de cel dorit de popor.

Consider ca presedintele Traian Basescu, care a dorit reformarea statului si a initiat referendumul din 2009, este dator sa intreprinda toate demersurile pentru a pune in aplicare rezultatul acestuia, pentru respectarea Constitutiei si principiilor statului de drept, incalcate de Parlamentul Romaniei prin ignorarea vointei populare liber exprimate in anul 2009", concluzioneaza Valeriu Todirascu.

Luni, 23 septembrie, se implinesc 1.400 de zile (aproape 4 ani) de la decizia romanilor, exprimata prin referendumul din 2009, declarat valid si obligatoriu de catre Curtea Constitutionala, de a reduce numarul de parlamentari la maximum 300 si de a avea un Parlament unicameral.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Valeriu Todirascu referendum Basescu, #Valeriu Todirascu rezultat referendum 2009 , #stiri Noua Republica
Comentarii