Valeriu Todirascu (PNR): Reforma in sanatate da bani doar elitei universitare

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 12:50
1168 citiri
Valeriu Todirascu (PNR): Reforma in sanatate da bani doar elitei universitare
Foto: stirilepescurt.ro

Reforma in sanatate promovata de ministrul Nicolaescu va creste salariul medicilor performanti, in timp ce marea masa a angajatilor va castiga mai putin, spune senatorul partidului Noua Republica, Valeriu Todirascu.

Medicii performanti "vor putea castiga chiar dublu", iar "eventuala marire a veniturilor rezidentilor se va realiza prin inghetarea veniturilor celorlalte categorii de salariati din Sanatate", se arata intr-un comunicat al acestuia.

Salariile de mizerie ii determina pe multi medici sa recurga la castiguri informale, chiar cu riscul de a ajunge in puscarie, arata Valeriu Todirascu.

Singura cale de majorare reala a salariilor in sanatate este "reducerea risipei, furtului si incompetentei de la nivelul conducerii Ministerului Sanatatii, administrarii spitalelor si medicinii primare", arata senatorul NR, care propune si o serie de masuri care ar putea duce la economii "de sute de milioane euro".

Din aceste economii ar putea fi finantata cresterea salariilor si celorlalti angajati din Sanatate.

Intre masuri, Todirascu enumara "eliminarea influentei mafiei universitarilor si a feudalizarii sanatatii", eliminarea tratamentului discriminatoriu al finantarii medicinii private prin decontarea serviciilor de sanatate catre furnizorii particulari la acelasi nivel de cost ca pentru furnizorii publici si introducerea card-urilor de sanatate.

Senatorul Valeriu Todirascu: Nicolaescu propune un sistem sanitar de tip mafiot

Todirascu doreste si infiintarea unei Autoritati Nationale de Management in Sanatate, care sa fie controlata prin auditare externa internationala, "pe modelul actual si de succes al functionarii Autoritatii Nationale de Integritate".

Todirascu atrage atentia si asupra fenomenului favorizarii hemodializei in raport cu transplantul renal. El arata ca hemodializa genereaza anual o risipa nejustificata de peste 50 milioane EUR, transplantul renal fiind de 10 ori mai ieftin.

Sursa: Comunicatedepresa.ro

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#valeriu Todirascu Noua republica reforma sanatate, #Todirascu Noua republica bani elita, #Todirascu reforma bani elita , #stiri Noua Republica