Descoperire epocală, o nouă stare a materiei: Șoc uriaș pentru lumea fizicii VIDEO

Sambata, 25 Iunie 2022, ora 00:53
39381 citiri
Descoperire epocală, o nouă stare a materiei: Șoc uriaș pentru lumea fizicii VIDEO
Tetraneutron o nouă stare a materiei, anunțată de fizicieni FOTO: Sci Tech Daily

O descoperire excepțională a fost anunțată de un grup de oameni de știință de la Universitatea Tehnică din Darmstadt, Germania.

Experții au reușit să găsească o nouă și exotică stare a materiei denumită tetraneutron, un număr de patru neutroni legați pentru scurt timp împreună într-o formă cuantică sau rezonanță temporară.

Această nouă stare a materiei ar putea avea și proprietăți utile în tehnologiile existente sau emergente, au spus cercetătorii. Fizicianul James Vary a teoretiticizat realitatea unui ”tetraneutron” în 2014, dar de-abia acum teoria a fost experimentată și confirmată în laborator, potrivit Phys.

”De câte ori prezentăm o teorie, trebuie să spunem întotdeauna că așteptăm confirmarea experimentală”, a spus James Vary, fizician la Universitatea Iowa din Statele Unite.

Neutronii sunt niște particule subatomice fără sarcină care se combină cu protonii încărcați pozitiv pentru a alcătui nucleaul unui atom. Neutronii individuali nu sunt stabili și după câteva minute ei se transformă în protoni.

Tsunami-ul va lovi Europa 100% anunță UNESCO: Ce orașe ar putea fi distruse VIDEO

O lucrare publicată în revista Nature din 22 iunie 2022, anunță că experimentele de la Radioactive Isotope Beam Factory a Insitutului de cercetare Wako din Japonia, au descoperit că energia și dimensiunea tetraneutronilor ar fi de aproximativ 2,4 și respectiv 1,8 milioane de electroni volți.

”Un tetraneutron are o viață atât de scurtă încât este un șoc destul de mare pentru lumea fizicii nucleare, astfel încât proprietățile sale să poată fi măsurate, înainte de a se sparge. Este un sistem exotic”, a spus Vary.

Este, de fapt, ”o stare cu totul nouă a materiei. Este de scurtă durată, dar indică multe posibilități”, a spus fizicianul.

Descoperire care a intrigat lumea: Monedă cu un extraterestru imprimat, găsită de un american VIDEO

”Observarea unui sistem de patru neutroni liberi corelat” este titlul lucrării publicate în Nature de către oamenii de știință de la Universitatea Darmstadt din Germania și ea anunță confirmarea experimentală a unui tetraneutron.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#noua stare materie descoperita, #stare materie, #starea materiei, #descoperire fizica, #tetraneutroni, #fizica , #descoperire