Începe noul an chinezesc. La ce să te aștepți în 2023, Anul Iepurelui

Sambata, 21 Ianuarie 2023, ora 17:38
25292 citiri
Începe noul an chinezesc. La ce să te aștepți în 2023, Anul Iepurelui
Anul Nou Chinezesc începe pe 22 ianuarie 2023 și este anul Iepurelui FOTO Pixabay

Anul Nou Chinezesc începe pe 22 ianuarie 2023 și este anul Iepurelui. Se spune că va fi un an noroc pentru cei născuți în zodia Boului, Tigrului și a Șarpelui, conform horoscopului chinezesc.

Milioane de familii din întreaga lume pregătesc sărbătorile pentru unul dintre cele mai mari festivaluri ale anului.

Noul An Chinezec începe pe 22 ianuarie 2023, deschizând anul Iepurelui. Una dintre cele mai mari sărbători din Asia și din diaspora asiatică, sărbătoarea anunță un nou început și reînnoirea prosperității, a fericirii și a sănătății. Unul dintre cele 12 animale din zodiacul chinezesc reprezintă fiecare an nou din calendarul lunar.

Iată cele șase lucruri pe care trebuie să le știți despre Anul Iepurelui, potrivit economictimes.com.

1. Anul 2023, care începe la 22 ianuarie 2023 (Anul Nou chinezesc) și se încheie la 9 februarie 2024, este cunoscut ca fiind anul anul iepurelui de apă. Șobolanul, boul, tigrul, iepurele, dragonul, șarpele, calul, oaia, oaia, maimuța, cocoșul, câinele sau porcul se numără printre semnele zodiacului chinezesc. Anul nou chinezesc se anunță a fi optimist.

2. Persoanele născute în anul iepurelui sunt cunoscute sub numele de "iepuri" și se crede că sunt vigilente, istețe și ingenioase.

3. Potrivit Xinhua, pictorița chineză cu pensule Lucy Wang care a creat un certificat de naștere special din zodiacul chinezesc pentru a inaugura anul iepurelui în Australia: "În cultura chineză, iepurele este considerat cel mai norocos dintre cele 12 animale din zodiac, reprezentând pacea și longevitatea".

4. Boul, Tigrul și Șarpele sunt cele mai norocoase semne zodiacale chinezești în 2023.

5. Chinezii cred că ceea ce faci la începutul unui nou an îți afectează norocul pentru restul anului.

6. De asemenea, oamenii fac schimb de pachețele roșii pentru a aduce noroc și pozitivitate.

Potrivit calendarului chinezesc, Anul Nou începe în a doua Lună Nouă de după solstiţiul de iarnă. Începuturile acestei forme de măsurare a timpului datează din secolul 14 î.Hr, iar legenda îl desemnează ca inventator, în anul 2637 î.Hr., pe împăratul Huangdi. Calendarul se bazează pe observaţii astronomice exacte ale fazelor Lunii.

Explicaţia folosirii numelui unor animale pentru desemnarea anilor are la bază o legendă. Se spune că, înainte de a părăsi pământul, Buddha a chemat la el toate animalele pentru a-şi lua rămas bun de la ele. Doar 12 animale şi-au făcut apariţia: şobolanul, boul, tigrul, iepurele, dragonul, şarpele, calul, capra, maimuţa, cocoşul, câinele şi mistreţul, iar, în semn de recunoştinţă, Buddha a decis ca fiecare an ce urmează să primească numele unui animal. Fiecărui semn i se asociază, pe rând, şi unul dintre elemente fundamentale ale universului: lemnul, focul, pământul, metalul, apa. Un tur complet al calendarului înseamnă cinci cicluri a câte 12 ani, adică 60 de ani, potrivit site-ului www.chinesenewyear.net.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#noul an chinezesc, #zodia iepurelui, #noul an chinezesc 2023, #zodiac chinezesc , #stiri sociale