Ce înseamnă "comportamentul agresiv în trafic", pentru care noul Cod Rutier prevede amenzi usturătoare

Sambata, 19 Februarie 2022, ora 19:55
7311 citiri
Ce înseamnă "comportamentul agresiv în trafic", pentru care noul Cod Rutier prevede amenzi usturătoare
FOTO Facebook/ Poliția Română

Poliția Română a prezentat pe Facebook exemple de comportament agresiv în trafic, pentru care Noul Cod Rutier prevede amenzi mai mari.

Comportament agresiv pe autostradă

Reprezentanții Poliției Române susțin că folosirea semnalelor luminoase și sonore în mod repetat pe autostradă pentru a obliga un alt șofer să elibereze banda de circulație reprezintă comportament agresiv.

„O singură deplasare pe #autostradă și nu numai, te poate lămuri numaidecât. Este momentul acela, când din spate îți vine un alt conducător auto folosind repetat semnalele luminoase și sonore, doar pentru a te obliga să eliberezi banda de circulație. Ei bine, da! Acesta este un comportament agresiv în trafic și se sancționează.

Un alt exemplu, la fel de periculos, circulația cu vehiculul la o distanță foarte redusă față de un alt vehicul, înaintea sau în spatele acestuia, cât și în lateral, ori reducerea bruscă a vitezei de deplasare fără motiv întemeiat, de natură a intimida conducătorul acestuia, care, deasemenea se sancționează!”, transmite poliția.

Comportament agresiv la volan

Un alt exemplu dat de instituție este plecarea de pe loc cu patinarea excesivă.

„Întoarcerea vehiculului prin folosirea frânei de ajutor nu este ceva ce ar trebui să aibă loc pe drumurile publice sau plecarea de pe loc cu patinarea excesivă, în gol, a roților motoare.

Presupunem că toți sunteți impresionați la maximum de cei care conduc și accelează repetat motorul.

Și să nu uităm de adevăratul spectacol oferit de cei pe două roți 🏍️, care, din când în când, decid să rămână doar cu una pe sol.

Ce putem să vă spunem...un adevărat show! NOT!

Tot ce am scris mai sus se va sancționa! Începând cu data de 27 februarie 2022, se vor aplica amenzi de la 580 de lei, până la 725 de lei și pauza regulamentară de 30 de zile.

Iar dacă, în urma spectacolului oferit s-a produs un accident, amenda se încadrează între 870 de lei și 1.160 de lei, iar perioada de pauză de la condus ajunge la 60 de zile”, se arată într-o altă postare a poliției.

Schimbarea benzii

Schimbarea benzii de circulație în mod repetat este, de asemenea, considerată comportament agresiv.

„Pe cei care se găsesc în categoria care se deplasează succesiv de pe o bandă de circulație pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depășirii unui șir de vehicule care circulă în același sens, îi anunțăm că s-a găsit un „remediu”.

Disponibil din 27 februarie 2022, acesta promite o amendă de 580 de lei, până la 725 de lei, la care se adaugă și o pauză de 30 de zile de la condus, pentru contemplare asupra comportamentului agresiv precum cel de mai sus.

Fiind doar una dintre acțiunile care definesc comportamentul agresiv în trafic, am decis să împărțim noile reglementări în mai multe postări, fiind mai lejer de „digerat””, a mai transmis poliția.

Până când s-a extins perioada în care nu se dau amenzi pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional e-Factura
Până când s-a extins perioada în care nu se dau amenzi pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional e-Factura
Ministerul Finanțelor extinde perioada în care nu se aplică sancțiuni pentru nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare prevăzut pentru transmiterea facturilor în sistemul...
Amenzi uriașe date de polițiști în urma unui scandal într-un liceu din Argeș. De ce a fost nevoie de intervenția Poliției
Amenzi uriașe date de polițiști în urma unui scandal într-un liceu din Argeș. De ce a fost nevoie de intervenția Poliției
Poliţia din Argeş a aplicat amenzi în valoare totală de 5000 de lei în urma unui scandal care a avut loc într-un liceu din localitatea Stâlpeni. În altercaţie au fost implicaţi un elev...
#noul Cod Rutier, #Amenzi, #soferi , #stiri juridice