Nouriel Roubini avertizeaza asupra provocarilor mondiale din urmatorii 25 de ani

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 07:07
3422 citiri
Nouriel Roubini avertizeaza asupra provocarilor mondiale din urmatorii 25 de ani
Foto: infiniteunknown

Cunoscutul economist american, Nouriel Roubini, a fost cel care a prevazut criza financiara din urma cu mai mult de 5 ani. Acum, el anunta intr-un interviu provocarile economiei mondiale din urmatorii 25 de ani.

Roubini afirma ca riscurile pentru economia globala raman, dar cresterea economica se intoarce, dupa ce presiunile inflationiste au fost stopate, intr-un interviu luat de Olly Ludwig de la publicatia Index Universe.

Expertul considera ca economiile avansate vor creste mai repede in acest an decat anul trecut, cu un procent de 2%. Din grupul tarilor avansate, SUA si Marea Britanie vor avea o crestere mai mare de 2%, in timp ce Japonia si tarile din zona euro una mica decat 2%.

Cresterea pietelor emergente se va imbunatati in acest an, ajungand aproape de 5%. Dar nu toate tarile din aceasta categorie vor putea atinge acest prag. Exista o lista a tarilor "fragile", precum India, Indonezia, Turcia, Africa de Sud, Ungaria, Ucraina, Argentina si Venezuela, afirma Roubini.

Zona euro este undeva la mijloc. Si din nou, va avea multe probleme, iar evaluarile de crestere sunt foarte mici. Tarile merg dinspre recesiune spre o crestere usoara.

Roubini numeste cinci industrii ale viitorului

In ceea ce priveste trendul economiei globale din urmatorul sfert de secol, Roubini apreciaza ca vor exista cel putin cinci industrii ale viitorului care vor fi surse de inovare tehnologica.

Prima denumita "ET"- tehnologii energetice- se va baza atat pe combustibilii traditionali cat si pe combustibili noi, cum ar fi gazele de sist si economia alternativa si verde.

A doua, "BT" - biotehnologii - va insemna celule stem, terapia genetica, cercetarea biomedicala, neurostiinta si aplicarea acesteia.

A treia, "IT" - tehnologiile informatice - Web 2.0, 3.0, media sociala si cloud computing.

A patra, "MT" - tehnologiile de fabricatie - este reprezentata de imprimantele 3D, nanotehnologie, robotica, automatizare.

A cincea, "DP" - tehnologiile de aparare - va consta in aplicarea inaltei tehnologii in domeniul armelor si sistemelor de aparare, de la drone pana la alte sisteme high-technology.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#previziuni 25 ani Roubini, #previziuni economie viitor Roubini, #industrii viitorului prognoza Roubini, #previziuni economie 2014 Roubini , #criza