Ziare.com

Nouriel Roubini avertizeaza asupra provocarilor mondiale din urmatorii 25 de ani

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 07:07

   

Nouriel Roubini avertizeaza asupra provocarilor mondiale din urmatorii 25 de ani
Cunoscutul economist american, Nouriel Roubini, a fost cel care a prevazut criza financiara din urma cu mai mult de 5 ani. Acum, el anunta intr-un interviu provocarile economiei mondiale din urmatorii 25 de ani.

Roubini afirma ca riscurile pentru economia globala raman, dar cresterea economica se intoarce, dupa ce presiunile inflationiste au fost stopate, intr-un interviu luat de Olly Ludwig de la publicatia Index Universe.

Expertul considera ca economiile avansate vor creste mai repede in acest an decat anul trecut, cu un procent de 2%. Din grupul tarilor avansate, SUA si Marea Britanie vor avea o crestere mai mare de 2%, in timp ce Japonia si tarile din zona euro una mica decat 2%.

Cresterea pietelor emergente se va imbunatati in acest an, ajungand aproape de 5%. Dar nu toate tarile din aceasta categorie vor putea atinge acest prag. Exista o lista a tarilor "fragile", precum India, Indonezia, Turcia, Africa de Sud, Ungaria, Ucraina, Argentina si Venezuela, afirma Roubini.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Zona euro este undeva la mijloc. Si din nou, va avea multe probleme, iar evaluarile de crestere sunt foarte mici. Tarile merg dinspre recesiune spre o crestere usoara.

Roubini numeste cinci industrii ale viitorului

In ceea ce priveste trendul economiei globale din urmatorul sfert de secol, Roubini apreciaza ca vor exista cel putin cinci industrii ale viitorului care vor fi surse de inovare tehnologica.

Prima denumita "ET"- tehnologii energetice- se va baza atat pe combustibilii traditionali cat si pe combustibili noi, cum ar fi gazele de sist si economia alternativa si verde.

A doua, "BT" - biotehnologii - va insemna celule stem, terapia genetica, cercetarea biomedicala, neurostiinta si aplicarea acesteia.

A treia, "IT" - tehnologiile informatice - Web 2.0, 3.0, media sociala si cloud computing.

A patra, "MT" - tehnologiile de fabricatie - este reprezentata de imprimantele 3D, nanotehnologie, robotica, automatizare.

A cincea, "DP" - tehnologiile de aparare - va consta in aplicarea inaltei tehnologii in domeniul armelor si sistemelor de aparare, de la drone pana la alte sisteme high-technology.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3103 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

A prevazut o stevie!

Se baga in seama si el.
Este un apologet al capitalismului, se preface ca are si critici.
Deazastrul capitalist are o explicatie economica foarte clara: proasta folosire a resurselor planetei. Resursele sunt limitate, populatia este in crestere. In aceste conditii bogatii devin tot mai bogati si saracii tot mai saraci.
Oligarhia mondiala a pus stapanire pe principalele resurse de energie si hrana si stapaneste mass media cu pumni de fier in manusi de catifea.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor