Roubini anunta perspective tot mai sumbre pentru Franta

Duminica, 30 Septembrie 2012, ora 13:35
4378 citiri
Roubini anunta perspective tot mai sumbre pentru Franta
Foto: Bloomberg

Programul de austeritate se extinde tot mai mult in Europa, odata cu planul de buget prezentat vineri de Franta. In acest context, economistul Nouriel Roubini comenteaza problemele arzatoare pe care Parisul trebuie sa le rezolve cat mai repede, pentru a nu cadea in capcanele recesiunii.

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a facut public proiectul pentru bugetul anului 2013, in care este inclusa taxarea bogatilor cu 75%, masura care ar trebui sa aduca guvernului 530 milioane de euro, anul viitor.

Economistul Nouriel Roubini a identificat 4 mari probleme cu care aceasta tara se va confrunta in 2013, potrivit Business Insider.

"Profetul crizei" se intreaba daca Franta va mai ramane un stat puternic si anul viitor, sau se va alatura grupului statelor periferice, care se confrunta cu multe situatii grave.

El sublinieaza faptul ca investitorii s-au intors la Paris si au cumparat obligatiuni, pentru a tine in frau costurile de finantare si pentru a ajuta economia.

Cu toate acestea, Roubini sustine ca Franta are cateva probleme grave:

- Cresterea economica stagneaza si s-ar putea transforma in contractie, in 2013, daca masurile de austeritate nu vor fi eficiente. De asemenea, somajul este in crestere.

- "Hollande nu a fost ales ca sa implementeze reforme, ci pentru ca a promis ca va stimula cresterea si ca va incuraja angajarile in sectorul public", evidentieaza Roubini, care avertizeaza ca austeritatea ar putea starni proteste violente si in Franta, dupa modelul Spaniei si Greciei.

- Veniturile statului sunt in jurul a 50% din produdul intern brut, insa o contractie a economiei va pune o presiune imensa asupra deficitului bugetar.

- Unele masuri, precum taxarea cu 75% a veniturilor celor bogati, au suparat deja oamenii de afaceri, care ar putea ezita sa investeasca mai mult in companiile din Franta.

Roubini sustine ca lucrurile devin din ce in ce mai sumbre pentru Franta si ca Hollande are multe lucruri de rezolvat in aceasta toamna.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Roubini criza Franta, #Roubini buget 2013 Franta, #Roubini austeritate Franta, #Roubini probleme Franta , #criza