Ziare.com

Roubini avertizeaza: Criza Europei sub spectrul fenomenului de balcanizare

Marti, 18 Decembrie 2012, ora 21:58

   

Roubini avertizeaza: Criza Europei sub spectrul fenomenului de balcanizare
Cunoscutul economist american, Nouriel Roubini, face previziuni nu tocmai optimiste pentru anul 2013. El apreciaza ca vechea Europa se gaseste intr-un cerc vicios sub spectrul fenomenului de balcanizare.

Roubini este celebru pentru pesimismul sau legendar si pentru faptul ca a anticipat criza din anul 2008, potrivit Boursier.

Inca o data, Roubini da vesti sumbre pentru economia americana. "La inceputul anului 2013, cred ca exista o sansa importanta de a cadea de la inaltime", a declarat economistul la Bloomberg TV.

Nouriel Roubini considera ca reactia pietelor, in conformitate cu normele fiscale stricte, vor forta democratii si republicanii sa ajunga rapid la un compromis pentru a se reveni la o situatie normala.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Pe termen scurt, perspectivele economice ale Statelor Unite sunt inca sumbre. Anul 2013 va fi dificil dincolo de oceanul Atlantic. Roubini anticipeaza o crestere economica lenta, de doar 1,7 %.

Pe termen lung, orizontul se va insenina. Profesorul de economie de la Universitatea din New York considera ca fundamentele americane sunt foarte solide si in toate cazurile SUA vor fi mult mai puternice decat alte tari dezvoltate.

Intr-un alt context, Roubini s-a exprimat asupra crizei din zona euro. A examinat paharul gol si pe cel plin din Europa. El arata ca majoritatea tarilor europene acumuleaza datorii publice si private, in timp ce balantele lor comerciale au deficite cronice.

"Vechea Europa" va fi intr-un cerc vicios, sub spectrul fenomenului de balcanizare. Ar trebui sa existe mai multa unitate, pentru a depasi problemele existente.

Incetinirea cresterii economice va continua mult timp pe vechiul continent, desi unele semne pozitive apar treptat. Este necesar de a se reveni la crestere in zona euro, in termen de un an, pentru a se evita "o ruptura sociala".

Pentru revigorarea economiei europene, ea trebuie sa stimuleze competivitatea intreprinderilor prin scaderea valorii monedei euro, in vederea favorizarii exporturilor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4564 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

astazi e si Roubini .... pe ziare.com !

sa aranjam o intalnire - Becali , Roubini , Voicu si "politologul" Parvulescu !
sa-i punem sa se intalneasca exact pe 21.12.2012 pe la 18h30 cand vin cucii de la servici si se aseaza la televizor !

 

Suna mishto: "balcanizare"; rimeaza cu "canibalizare"

Acopera tot ceea ce nu stii intr-un domeniu, dar ii lasa pe altii cu gura cascata, daca arunci, asa, la plezneala, termenul. Si-or zice alde gura-casca: "Bai, are dreptate Muriel Bourini, sa nu ne canibalizam, dreakului!"

auzi ce zice -

- "sub spectrul fenomenului de BALCANIZARE" -
deaia imi place aici pe ziare.com !
nu gasesti nicaieri asa ceva !
fluiera si ornitorincul a paguba daca intelege ce-i aici !

Voi statzi cu gura cascata la Roubini asta?!

A prezis de ani, de luni de zile doar catastrofe si nenorociri pt EUROPA, pt euro!
Nimik din ce a zis nu s-a adeverit...si ciudat tipul nu e ingrijorat deloc de datoria TRIPLA (x3) pe cap de locuitor a SUA fatza de Europa!
Astia nu-s economisti, .... sunt niste pacalici din scoala lui Madoff, doar ca lucreaza pt Soros, Rochefeler si altzi bosorogi de teapa astora .... farsori, speculantzi, distrugatori de tzari si suflete!

maxi

Si Rubiniu' si multi altii de profesia si de teapa lui,sunt oameni "cu misiune".Cine-i "el comnadante" ce-i trimite in misiune?.Eu sunt mic,nu stiu nimic.

Ce-are criza cu "Balcanizarea"? E-adevărat că Grecia-i in Balcani,

sau e vreun a-propos la Jugoslavija? Speculatiile astea Americănesti se mai pot si adeveri, dar statistica cel putin din ultimii 400 de ani, de la 1608 incoace, de cand a apărut bancnota in Europa, spune că "metronomic", la fiecare 80 de ani se produce cate o astfel de criză, care durează cate 5 ani, din care ultimul e cel mai dificil si al cărei "actor" principal e sistemul bancar!

 

Non....

Ar mai fi de adaugat ca dupa fiecare criza tot sistemul bancar/financiar a fost cel care a castigat.
Ceva da de gandit in situatia asta!.

Nonpolitikon

Asa este.La fiecare 80 de ani.1933-2013. Pai deabea a inceput 5 ani incepind cu 2013 plus vreo 20 se ani pentru refacere.Ihhhhhhhh cam multisor E mai bine cu canibalizarea decit cu balcanizarea

Rubiniul.

Tot mai are destul tupeu sa mai dea cu clanta.
Daca 1% din ce a cobit (nu merge aici a prezis) se indeplinea,lumea era deja facuta ferfenita.
Pacat ca mai sunt si unii care-l publica.

 

roubini s-a prins si el de ceea ce se stie de mult:

Ca poti sa devii celebru amenintind cu sfirsitul lumii. Vezi cazul sarmanilor isus, pavel, etc

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor