Roubini: Suntem aproape de o criza ca cea din 2008?

Joi, 21 Ianuarie 2016, ora 18:38
6441 citiri
Roubini: Suntem aproape de o criza ca cea din 2008?
Foto: Twitter/Nouriel Roubini

Nouriel Roubini, cunoscut pentru faptul ca a prezis criza din 2008-2009, a comentat situatia actuala a economiei globale.

Declaratiile sale arata un optimism moderat pe aceasta tema, relateaza Business Insider.

"Nu ma astept ca sa se repete situatia din 2008. Nu ma astept la o recesiune la nivel globala sau la o noua criza financiara. In prezent, turbulentele sunt cauzate de cativa factori majori, in frunte cu China. Eu cred ca tara asiatica nu va avea parte de o aterizare fortata, ci de una cu mici obstacole.

De ce spun asta? Cresterea economica nu va mai fi de 6%, ci de 5%. Se insala cei care spun ca va fi mai mica de-atat, pentru ca nu realizeaza ca sectorul serviciilor e in crestere si avanseaza mai repede decat altele", a explicat economistul.

De asemenea, Roubini spune ca economia SUA incetineste, mai ales in sectorul industrial, care este afectat pe termen scurt de pretul scazut al petrolului, deoarece este o tara producatoare de titei.

Pe de alta parte, economistul remarca si situatia tensionata din Orientul Mijlociu si ca este posibil sa izbucneasca un razboi intre Iran si Arabia Saudita, ceea ce ar reprezenta un risc major pentru economia globala.

Roubini, nou semnal de alarma: Nu e de ajuns pentru salvarea zonei euro

Nici Batranul Continent nu scapa de probleme in 2016: "exista terorismul, pericolul ca Grecia sa iasa din zona euro, noi masuri de austeritate in tarile de la periferia blocului monetar, posibilitatea ca Marea Britanie sa paraseasca UE, iar lista poate continua", considera Roubini.

Putem face ceva pentru a preveni ca situatia sa degenereze, arata economistul.

"Daca nu va exista un raspuns politic puternic, scaderile din prezent ale pietelor financiare pot conduce la o recesiune de amploare", atentioneaza in final Nouriel Roubini.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#Nouriel Roubini criza 2008, #Roubini 2008, #Roubini avertisment criza , #criza
Comentarii
Poza trolheim
trolheim
rank 1
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Crizele bancariste au o repetabilitate „metronomică” de 80 de ani: