Îngrijorare pentru Novak Djokovic înainte de Australian Open: ”Mi-au pus probleme”

Miercuri, 11 Ianuarie 2023, ora 22:24
1860 citiri
Îngrijorare pentru Novak Djokovic înainte de Australian Open: ”Mi-au pus probleme”
Novak Djokovic

Tenismanul sârb Novak Djokovic, care a câştigat de nouă ori Australian Open, a întrerupt miercuri un meci de antrenament din cauza durerilor la ischiogambieri, relatează presa australiană, citată de AFP, cu cinci zile înainte de startul primului turneu de Mare Şlem al sezonului.

"Ischiogambierii mi-au pus probleme săptămâna trecută la Adelaide", la turneul câştigat chiar de el, a declarat jucătorul în vârstă de 35 de ani, numărul 5 mondial şi cap de serie numărul 4 la Australian Open, care a precizat că nu a vrut să rişte.

Djokovic, care va concura la Melbourne cu speranţa de a câştiga al 22-lea său titlu de Mare Şlem, pentru a-l egala pe Rafael Nadal, prevăzuse să se antreneze 75 de minute în faţa rusului Daniil Medvedev, dar s-a oprit după ceva mai mult de o jumătate de oră de joc, după ce pierduse primul set.

La Adelaide, Djokovic a fost susţinut de public la revenirea sa în Australia, la un an după ce a fost expulzat deoarece nu era vaccinat împotriva Covid. El este văzut ca unul dintre favoriţi la Australian Open.

Dacă, din cauza atitudinii sale din urmă cu an, Djokovic va fi perturbat de spectatori, aceştia vor fi "expulzaţi" din tribune, a avertizat miercuri Craig Tiley, directorul turneului.

Djokovic ar urma să joace vineri împotriva australianului Nick Kyrgios într-un meci caritabil. Cei doi, adversari în ultima finală de la Wimbledon, au avut în trecut relaţii încordate.

Între Djokovic şi Kyrgios a existat o relaţie rece până în 2022, când australianul l-a apărat pe sârb în episodul excluderii lui de la Australian Open, ceea ce a favorizat înfiriparea unei prietenii neaşteptate devenită publică în finala de la Wimbledon. Djokovic s-a impus atunci în patru seturi, dar cei doi jucători au avut numai cuvinte frumoase unul despre celălalt.

Citește și:
Cine e vedeta tv din România care și-a micșorat sânii: "Menopauza își lasă amprenta în timp" FOTO
Cine e vedeta tv din România care și-a micșorat sânii: "Menopauza își lasă amprenta în timp" FOTO
Întrucât medicii i-au recomandat acest lucru, deoarece avea dureri de spate, Dana Săvuică (53 de ani) a decis să facă o operație de micșorare a sânilor. Prima femeia care a pozat pentru...
Lovitură pentru organizatorii turneului WTA de la Miami. Decizia anunțată în urmă cu puțin timp
Lovitură pentru organizatorii turneului WTA de la Miami. Decizia anunțată în urmă cu puțin timp
Organizatorii turneului de la Miami au primit o lovitură grea în competiția feminină. Deținătoarea trofeului și liderul WTA, Iga Swiatek, s-a retras de la competiția din Florida din cauza...
#Novak Djokovic, #Australian Open, #probleme , #Stiri Novak Djokovic