Novak Djokovic a aterizat în Australia, la un an după ce a fost expulzat: "Îi urăm bun venit"

Marti, 27 Decembrie 2022, ora 13:01
2400 citiri
Novak Djokovic a aterizat în Australia, la un an după ce a fost expulzat: "Îi urăm bun venit"
Novak Djokovic

Novak Djokovic va "redeveni jucătorul de învins", a afirmat directorul Australian Open, Craig Tiley, înainte ca sârbul să revină marţi în Australia, la aproape un an după ce a fost expulzat din această ţară, la capătul unei bătălii politico-juridice legate de refuzul său de a se vaccina împotriva Covid-19, informează AFP.

"Îi urăm bun venit în Australia", a spus conducătorul primului turneu de Mare Şlem al anului, programat în perioada 15-29 ianuarie la Melbourne.

"Cred că, pe măsură ce vorbim, el aterizează la Adelaide şi cred că va redeveni jucătorul de învins", a continuat Craig Tiley, referindu-se la statutul de favorit al lui Djokovic, care a cucerit de nouă ori trofeul la Australian Open, un record.

În cadrul pregătirilor sale pentru competiţia de la antipozi, jucătorul sârb, aflat în prezent pe locul 5 mondial, care are în palmares 21 de titluri de Grand Slam, va participa începând de duminică la turneul de la Adelaide.

Sârbul a fost privat de ediţia din 2022 a turneului Australian Open după ce a fost expulzat din "Ţara Cangurilor". Nevaccinat împotriva Covid-19, el încercase să intre pe teritoriul Australiei cu o scutire, care i-a fost în cele din urmă refuzată, fiind expulzat chiar înainte de începerea turneului, după ce a petrecut câteva zile într-un centru de detenţie şi a făcut apel la justiţie.

De asemenea, Djokovic primise şi o interdicţie de intrare în Australia pe o perioadă de trei ani.

Dar cerinţa de vaccinare a fost ridicată de atunci în Australia, iar tenismanul sârb, în vârstă de 35 de ani, şi-a obţinut viza după ce interdicţia de călătorie a fost ridicată în noiembrie.

Fostul lider al clasamentului ATP, câştigătorul a cinci titluri în 2022, inclusiv pe iarba de la Wimbledon, este favoritul viitoarei ediţii a Australian Open, unde speră să cucerească a zecea sa coroană.

"De-a lungul anilor, am fost cu adevărat norocos să încep foarte tare în Australia şi-mi place să joc acolo. Evident, după ce s-a întâmplat la începutul acestui an, sper că pot avea o primire decentă, iar asta mă poate ajuta să joc un tenis bun", a afirmat Djokovic, vineri, la Dubai.

Citește și:
Campionul de la Indian Wells e noul "rege" în ATP: Djokovic a pierdut poziția de lider
Campionul de la Indian Wells e noul "rege" în ATP: Djokovic a pierdut poziția de lider
Novak Djokovic plătește tribut absenței de la Indian Wells: el a căzut pe locul doi în ierarhia ATP. Sârbul Novak Djokovic nu mai este lider ATP. Nole a fost detronat de Carlos Alcaraz (19...
Djokovic a primit încă o lovitură: nu va putea să joace la turneul pe care l-a câștigat de cinci ori
Djokovic a primit încă o lovitură: nu va putea să joace la turneul pe care l-a câștigat de cinci ori
Novak Djokovic încă are probleme din cauza faptului că a refuzat să se vaccineze împotriva Covid. Djokovic a încercat să joace la Indian Wells (SUA), însă nu i s-a permis accesul pe...
#Novak Djokovic, #Australian Open, #atp , #Stiri Novak Djokovic