Ce spune Novak Djokovic de primirea din Australia la un an după ce a fost expulzat din țară

Vineri, 13 Ianuarie 2023, ora 18:24
2351 citiri
Ce spune Novak Djokovic de primirea din Australia la un an după ce a fost expulzat din țară
Novak Djokovic. Foto: Facebook / Novak Djokovic

Tenismanul sârb Novak Djokovic a declarat că a fost "puţin emoţionat" de primirea călduroasă de care a avut parte vineri la revenirea sa la Melbourne, unde l-a întâlnit pe Nick Kyrgios într-un meci demonstrativ pentru care au fost vândute toate biletele, înainte de Australian Open, ce începe luni, relatează AFP.

Toate cele 15.000 de locuri de la Rod Laver Arena s-au epuizat în 58 de minute, veniturile fiind destinate unor organizaţii de caritate.

Djokovic, care a fost expulzat din Australia în urmă cu un an deoarece nu era vaccinat împotriva Covid, a fost bine primit de publicul australian când a câştigat turneul de pregătire de la Adelaide săptămâna trecută şi la fel s-a întâmplat vineri pe Rod Laver Arena, unde a cucerit nouă titluri de Mare Şlem.

"Mulţumesc mult, mă simt puţin emoţionat în acest moment, să fiu sincer", a declarat publicului fostul număr unu mondial sârb înainte de meciul demonstrativ, după ce intrarea sa pe teren a fost întâmpinată cu urale şi aplauze.

"Eram cu adevărat nerăbdător să revin pe acest teren, aşa că vă mulţumesc tuturor pentru că aţi venit în această seară pentru o cauză mare", a adăugat jucătorul în vârstă de 35 de ani.

Djokovic a dominat Openul Australiei de la primul său triumf în 2008, însă viza i-a fost anulată în urmă cu 12 luni şi el a fost expulzat înainte de startul ediţiei 2022.

Djokovic şi australianul Kyrgios au câştigat câte un set scurtat înainte de a încheia meciul demonstrativ cu un tiebreak la care au participat şi jucătorii în scaun rulant David Wagner şi Heath Davidson.

Djokovic şi extravagantul Kyrgios (favoritul public australian, care a primit mai multe aplauze decât adversarul său), au avut mult timp o relaţie proastă. Relaţia a devenit însă mult mai bună după ce Kyrgios a fost unul dintre puţinii jucători care l-au susţinut public pe Djokovic în lupta sa fără succes împotriva procedurii de expulzare în ianuarie 2022.

Cei doi jucători au fost adversari în finala de la Wimbledon de anul trecut, când Djokovic s-a impus în patru seturi şi a câştigat al 21-lea său titlu de Grand Slam.

În primul tur la Openul Australiei 2023, unde este mare favorit, "Nole" îl va întâlni pe spaniolul Roberto Carballes Baena (locul 75 mondial).

Novak Djokovic, după Leo Messi. Lista câștigătorilor la Trofeele Laureus
Novak Djokovic, după Leo Messi. Lista câștigătorilor la Trofeele Laureus
Încă un premiu pentru Novak Djokovic. La cea de-a 25-a ediţie a Trofeelor Laureus, tenismanul sârb a fost desemnat Sportivul Anului, în urma sezonului 2023, în care a câştigat al 24-lea...
Retragere de ultimă oră a liderului mondial Novak Djokovic. Ce planuri are tenismenul sârb
Retragere de ultimă oră a liderului mondial Novak Djokovic. Ce planuri are tenismenul sârb
La fel ca anul trecut, numărul 1 mondial Novak Djokovic nu va participa la turneul Masters 1000 de la Madrid şi se va concentra pe turneul de la Roma (6-19 mai) pentru a se pregăti pentru Roland...
#Novak Djokovic, #Novak Djokovici conflict Australian Open , #Stiri Novak Djokovic