Ce decizie au luat organizatorii de la Australian Open în legătură cu participarea lui Djokovic și a tenismenilor ruși

Miercuri, 12 Octombrie 2022, ora 10:44
3364 citiri
Ce decizie au luat organizatorii de la Australian Open în legătură cu participarea lui Djokovic și a tenismenilor ruși
Novak Djokovic. Foto: Facebook / Novak Djokovic

Directorul turneului Australian Open, Craig Tiley, a anunţat, miercuri, că sportivii din Rusia şi din Belarus vor putea participa la competiţie şi că sârbul Novak Djokovici va fi binevenit dacă va reuşi să obţină viză, relatează Reuters.

Autorităţile din tenis au interzis participarea sportivilor ruşi şi belaruşi la competiţiile internaţionale pe echipe, după startul ofensivei militare a Rusiei în Ucraina, însă le-au permis sportivilor respectivi să concureze la turneele obişnuite din circuit.

French Open şi US Open le-au permis ruşilor şi belaruşilor să concureze ca sportivi neutri. Wimbledon a interzis participarea sportivilor din cele două ţări.

“În acest moment, sportivii ruşi şi belaruşi sunt eligibili pentru a juca la Australian Open. Singura diferenţă va fi că ei nu pot reprezenta Rusia – nu pot reprezenta drapelul Rusiei. Ei nu pot participa la activităţi gen intonarea imnului Rusiei şi ei trebuuie să joace caa sportivi independenţi, sub un nume neutru. Însă ei vor fi bineveniţi la Australian Open în ianuarie”, a declarat Tiley.

El a precizat şi că sârbul Novak Djokovici va fi eligibil dacă va putea să obţină viză.

La ediţia trecută a turneului, Djokovici a fost expulzat din Australia pentru că nu este vaccinat împotriva covid-19. Sârbul are interdicţie de acces în Australia până în 2025, dar guvernul australian poate ridica interdicţia.

Tiley a spus că nu a discutat cu guvernul despre Djokovici şi că organizatorii Australian Open nu pot pleda în numele sârbului.

“În acest moment... Novak şi guvernul federal trebuie să rezolve situaţia, iar apoi noi vom respecta deciziile. Nu este o chestiune pentru care putem să pledăm noi. Este ceva între cele două părţi, iar apoi, în funcţie de rezultat, el ar fi binevenit la Australian Open”, a explicat directorul turneului.

Novak Djokovici, care a ratat şi US Open pentru că nu este vaccinat, a declarat luna trecută că aşteaptă veşti pozitive de la autorităţile australiene.

Turneul Australian Open va avea loc în perioada 16-29 ianuarie 2023.

Citește și:
Interzis la Indian Wells și Miami, Novak Djokovic a reacționat: ”Nu vreau să fac asta”
Interzis la Indian Wells și Miami, Novak Djokovic a reacționat: ”Nu vreau să fac asta”
Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul doi mondial, a afirmat că nu are regrete în legătură cu faptul că nu a putut participa la turneele de la Indian Wells şi Miami din cauza refuzului...
Campionul de la Indian Wells e noul "rege" în ATP: Djokovic a pierdut poziția de lider
Campionul de la Indian Wells e noul "rege" în ATP: Djokovic a pierdut poziția de lider
Novak Djokovic plătește tribut absenței de la Indian Wells: el a căzut pe locul doi în ierarhia ATP. Sârbul Novak Djokovic nu mai este lider ATP. Nole a fost detronat de Carlos Alcaraz (19...
#Novak Djokovic, #Novak Djokovici conflict Australian Open, #Australian Open , #Stiri Novak Djokovic
Comentarii
Poza Pisti
Pisti
rank 5
Adică rușii au dreptul de a nu fi ruși.